Головна Новини Політика зовнішня політика ЄС розглядає зняття санкцій із низки росіян: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС розглядає зняття санкцій із низки росіян: що відомо

До ЄС звернулися з проханням переглянути своє рішення - російські магнати Олексій Мордашов та Алішер Усманов

14 липня 2022, 17:12
Поділіться публікацією:

У ЄС  розглядають зняття санкцій із деяких громадян Росії, які потрапили до санкційного списку через повномасштабне вторгнення РФ  в Україну.Оскільки деякі юристи у Євросоюзі переконані, що заходи щодо них були введені на "слабких підставах". Про це пише Bloomberg.

ЄС розглядає зняття санкцій із низки росіян: що відомо

ЄС розглядає зняття санкцій із низки росіян (фото з відкритих джерел)

У матеріалі йдеться, що близько 30 росіян подали позови до суду на ЄС з проханням виключити їх із списків санкцій. А ще — близько 10 підсанкційних осіб безпосередньо звернулися  з проханням про виключення з ЄС. Саме про такі факти повідомляють джерела видання.

Інформатори не уточнили про кількість помилок, виявлених юристами ЄС, або імен причетних до цього людей.

"Тим не менше, нові оцінки стосуватимуться невеликої частки цільових осіб. З початку війни в лютому ЄС піддав санкціям сотні людей, у тому числі десятки магнатів, бізнесменів, політиків та військових", — пише видання.

Згідно з документами, з якими ознайомилися журналісти Bloomberg, засновник великої компанії з виробництва добрив EuroChem Group AG Андрій Мельниченко та його дружина Олександра були серед тих, хто через юристів написав до ЄС листа з проханням переглянути санкції щодо пари.   

А ще до ЄС звернулися з проханням переглянути своє рішення —  російські магнати Олексій Мордашов та Алішер Усманов. Про це повідомили джерела, знайомі із ситуацією.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що як рф вдалося обійти санкції та "переконати" США, Канаду та ЄСПредставники Євросоюзу  не бачать порушень  санкцій  в рішенні канадської влади віддати Німеччині  поремонтовану турбіну, яка буде  встановлена  на російському газопроводі  "Північний потік-1". Про це повідомив  спікер  Єврокомісії Тім МакФі, проводячи  брифінг в Брюсселі

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини