Головна Новини Політика зовнішня політика ЄС може не визнати вибори в Держдуму РФ: в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС може не визнати вибори в Держдуму РФ: в чому причина

У Європарламенті пропонують ЄС не визнавати вибори в Держдуму РФ

15 вересня 2021, 17:05
Поділіться публікацією:

У проекті звіту про майбутню стратегію відносин ЄС з Росією, який Європарламент має намір прийняти в середу, депутати звертаються до країн-членів Євросоюзу бути готовим до того, щоб не визнавати новообраної Держдуми РФ, якщо вибори до неї цієї неділі будуть визнані фальсифікованими і такими, що пройшли з численними порушеннями. Як повідомляє видання "Коментарі", про це пише "Європейська правда" з посиланням на EU Reporter.

ЄС може не визнати вибори в Держдуму РФ: в чому причина

Європарламент Фото з відкритих джерел

У звіті говориться, європарламентарі повинні розуміти, що в разі масових фальсифікацій на виборах до Держдуми цієї неділі їх підсумки можуть бути невизнаними, після чого має стати питання про виключення Росії з міжнародних організацій з парламентськими асамблеями.

Також зазначається, що громадяни Росії повинні мати право вибору, абсолютно таке ж, як і громадяни інших країн. Але, якщо за інакомислення або за опозиційну діяльність кидають за ґрати, переслідують, то про демократичний вибір говорити не доводиться.

Також в звіті говориться, що співпраця ЄС з Росією можлива тільки в тому випадку, якщо в країні будуть дотримуватися прав людини, як і міжнародного законодавства.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Верховна Рада закликала весь цивілізований світ не визнавати вибори в Держдуму РФ, якщо вони будуть проведені в тому числі на українській території, яка сьогодні вважається окупованою. Йдеться про частину Луганської та Донецької областей, а також про Крим. Таке звернення до міжнародного співтовариства підтримане парламентаріями практично одноголосно — 318 голосами "за".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини