Головна Новини Політика зовнішня політика ЄС хоче створити орган для боротьби з обходом Росією санкцій
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС хоче створити орган для боротьби з обходом Росією санкцій

В ЄС обговорюють ідею боротьби з уникненням санкцій РФ з Брюссея

21 лютого 2023, 17:43
Поділіться публікацією:

Як заявив міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хукстра, у Європейського Союзу нині мало можливостей для аналізу, координації та просування нових санкцій. Тому назріла ідея відкрити в Брюсселі санкційний штаб, націлений унеможливити обхід санкцій з боку рф. Про це пише “Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

ЄС хоче створити орган для боротьби з обходом Росією санкцій

Фото: https://www.gettyimages.com/


За його словами, ця платформа стане місцем, де держави-члени зможуть об'єднувати інформацію та ресурси щодо ефективності санкцій та ухилення від них. У такий спосіб вдасться зробити набагато більше для боротьби з обходом, переконаний нідерландський міністр.


Очікується, що новий санкційний штаб створить контрольний список секторів і торговельних потоків з високим ризиком обходу. При цьому компанії будуть зобов'язані включати в свої контракти положення про кінцеве використання, аби унеможливити потрапляння їх продукції “в російську військову машину", підкреслив Хукстра.


Раніше ми писали, що засновник російської ПВК “Вагнер” Євгеній Прігожин, найманці якої воюють в Україні на боці Кремля, заробив більш ніж 250 млн доларів доходу за останні чотири роки від видобутку нафти, газу, а також алмазів і золота в країнах Азії та Африки — незважаючи на санкції. Зокрема, у 2018 році США ввели санкції проти підконтрольної Прігожину Evro Polis, яка отримала концесії від президента Сирії Башара Асада в обмін на те, що найманці "Вагнера" звільняли нафтові родовища від ІДІЛ під час громадянської війни в країні.


Також відомо, що неспровокована агресія росії проти України й спричинене нею зростання цін на енергоносії вартують найбільшій економіці Єврозони — німецькій — близько 100 мільярдів доларів, або 2,5% валового внутрішнього продукту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини