Головна Новини Політика зовнішня політика Міцні обійми: Німеччина втратила 2,5% ВВП через залежність від РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Міцні обійми: Німеччина втратила 2,5% ВВП через залежність від РФ

Енергетична залежність від Росії на тлі війни в Україні дорого обійшлася Берліну

21 лютого 2023, 16:11
Поділіться публікацією:

Неспровокована агресія росії проти України й спричинене нею зростання цін на енергоносії вартують найбільшій економіці Єврозони — німецькій — близько 100 мільярдів доларів, або 2,5% валового внутрішнього продукту. Підрахунком займалися в Німецькому інституті економічних досліджень (DIW), пише “Фінклуб”. 

Міцні обійми: Німеччина втратила 2,5% ВВП через залежність від РФ

Фото: pixabay


За словами керівника DIW, Марселя Фрацшера, німецька економіка більше постраждала від кризи, оскільки більше залежить від російських енергоносіїв, має високу частку енергоємної промисловості і надзвичайно залежить від експорту та глобальних ланцюгів поставок.


На його думку, високі ціни на енергоносії збережуть свій вплив на німецьку економіку протягом наступних десятиліть. Аби їх компенсувати, німецький компаніям слід впроваджувати більше інновацій та підвищувати рівень продуктивності.


Тим часом в Асоціації німецьких торгово-промислових палат (DIHK), вважають, що до кінця 2023 року війна в Україні та її наслідки обійдуться Німеччині в близько 4% ВВП: економіка ФРН недоотримає близько 160 мільярдів євро.

Раніше військовий аналітик з питань оборони Майкл Кларк проаналізував промову російського президента Володимира Путіна та впевнений, що для диктатора це початок третьої світової війни. Майкл Кларк вважає, що Путін своїм виступом повністю перекрив шлях до дипломатичного та мирного вирішення розпочатої ним війни в Україні. У виступі Володимир Путін наголосив, що Росія нібито намагалась вести перемовини, проте Європа та НАТО мали секретні плани проти РФ. Для нього це початок третьої світової війни, підсумовує слова Путіна військовий аналітик з питань оборони. Майкл Кларк додає, що війна пішла не за планом російського диктатора і тепер він змушений пояснювати своєму народу, чому варто йти на більші жертви.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

4774

21 лютого 2023, 17:13

Секс знакомства в вашем городе - реальные анкеты людей, которые ищут и хотят секса. Заходи и просматривай фото без регистрации!----- http://redirect.sk/kiska


Новини