Головна Новини Політика зовнішня політика Ердоган висловився про Крим і нагадав Путіну, що Туреччина – також член НАТО.
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган висловився про Крим і нагадав Путіну, що Туреччина – також член НАТО.

Ердоган повідомив, що про зміну ставлення до анексії Криму «не може бути й мови»

27 січня 2022, 15:18
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що Туреччина не має наміру переглядати свою офіційну позицію щодо анексії Росією українського Криму, як і інші питання, пов'язані з територіальною цілісністю України. Також турецький лідер нагадав, що Туреччина є однією з країн НАТО, яка виконає всі свої обов'язки, якщо Росія нападе на Україну. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Крим.Реалії".

Ердоган висловився про Крим і нагадав Путіну, що Туреччина – також член НАТО.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган. Фото: Радіо Свобода

При цьому турецький президент не став уточнювати, про які саме обов'язки йдеться та на які такі кроки здатна Анкара, якщо Росія вторгнеться в Україну.

Ердоган зазначив, що буде дуже нерозумно для Росії, якщо Москва вирішить вторгнутися до України. Це принесе багато проблем як самій Росії, так і всьому регіону. Президент Туреччини наголосив, розуміючи всю небезпеку та напруженість ситуації, Анкара готова зробити все можливе, щоб конфлікт був вирішений дипломатичним шляхом і не переріс у військове протистояння.

Також Реджеп Ердоган адресував президентові Росії Володимиру Путіну запрошення відвідати Туреччину. Окремо Ердоган вийшов з ініціативою організувати у Туреччині майданчик для переговорів президентів України та Росії, щоб розв'язати всі спірні питання.

Читайте також на порталі "Коментарі" – експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню розповіли про підсумки переговорів радників лідерів "нормандського формату". Жодного важливого рішення за підсумками зустрічі прийнято не було, але стривожив той факт, що сторони домовилися провести через два тижні схожу зустріч, де зможуть визначити загальне трактування Мінських угод.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Крым

27 січня 2022, 15:48

Евгений, это он хочет отлэкать у него....

Евгений

27 січня 2022, 15:35

Может Эрдоган запланировал взять путлера за короткие ножки, да шмякнуть об стенку?


Новини