Головна Новини Політика зовнішня політика Експерт: нарешті ЄС та НАТО виступили єдиним фронтом у питаннях України та Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт: нарешті ЄС та НАТО виступили єдиним фронтом у питаннях України та Білорусі

Урсула фон дер Ляйєн, і Єнс Столтенберг заявили про спільні виклики на східних кордонах Заходу

29 листопада 2021, 09:35
Поділіться публікацією:

Як передає видання "Коментарі", рейтингове видання "Politico" повідомляє, що і президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, і генсек НАТО Єнс Столтенберг заявили про спільні виклики на східних кордонах блоків та необхідність координувати свої дії. У вигляді проведення регулярних навчань, боротьби з дезінформацією та іншими формами стримування. Іншими словами, Європейський Союз і НАТО, як дві західні структури, чудово бачать ті загрози, які виникли у них на східному фланзі і готові їм протистояти.

Експерт: нарешті ЄС та НАТО виступили єдиним фронтом у питаннях України та Білорусі

Урсула фон дер Ляйен и Єнс Столтенберг. Фото: AP Photo

Коментуючи інформацію, український політолог Олеся Яхно відзначає у себе у Facebook, насамперед важливо звернути увагу на заяву щодо України. Єнс Столтенберг закликав Росію до зниження напруженості, деескалації на кордоні з Україною. І додав, що НАТО зберігає пильність і продовжуватиме надавати політичну та практичну допомогу Україні як партнеру.

Політолог зазначає, другий важливий меседж Білоруссю. Урсула Фон дер Ляйн сказала, що країни Європейського Союзу є єдиними перед викликом навмисних цинічних дій Лукашенку, якому не вдалося підірвати єдність блоку. Також вона наголосила на новій тактиці опонентів, які з метою відволікання уваги від своїх внутрішніх проблем здійснюють гібридні атаки проти блоку.

"У результаті НАТО і ЄС, стикаючись з такими загрозами, змушені переглянути свої оборонні стратегії. Давно час їх переглянути", – висловилася Олеся Яхно.

Читайте також думку політичного експерта Олесі Яхно на порталі "Коментарі" — через деякий час західні лідери побачили, хто стоїть за трафіком мігрантів, що створюється Білоруссю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.politico.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини