Головна Новини Політика зовнішня політика Ердоган хоче витіснити Росію з Чорноморського регіону: допоможуть Україна та Великобританія
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган хоче витіснити Росію з Чорноморського регіону: допоможуть Україна та Великобританія

Заява турецького президента збіглася з активізацією Великобританії, яка перекидає сотні одиниць військової техніки на нову базу НАТО

30 листопада 2021, 14:20
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Ердоган включається у велику гру навколо України. Його пропозиція стати посередником між Києвом та Москвою – чіткий сигнал Кремлю про те, що Туреччина більше не буде спокійно спостерігати за можливою зміною балансу сил у Чорному морі. Заява турецького президента збіглася з активізацією Великобританії, яка перекидає сотні одиниць військової техніки на нову базу НАТО поблизу німецького Падеборна та надсилає сигнали про готовність направити свій спецназ в Україну. Як передає портал "Коментарі", про це у Facebook пише нардеп "Слуги народу" Єгор Чернєв.

Ердоган хоче витіснити Росію з Чорноморського регіону: допоможуть Україна та Великобританія

Реджеп Таїп Ердоган. Фото: з відкритих джерел

"І це співпадіння не є дивним, якщо врахувати, що Лондон та Анкара є особливими партнерами, а один з традиційних напрямків британської політики — всебічне посилення та підтримка Туреччини в Чорноморському регіоні. Британія прагне перетворити Туреччину на ключового гравця в цьому регіоні для стримування та витіснення звідси Росії, і останнім часом ці зв'язки тільки зміцніли. Достатньо лише згадати, що Великобританія після виходу з ЄС погодилася підписати з Туреччиною угоду про зону вільної торгівлі, а колишній британський посол у Туреччині Річард Мур, який також вважається особистим другом Ердогана, очолив британську розвідку Мі-6", – зазначив Єгор Чернєв.

За його словами, у Кремлі чудово знають про існування неформального альянсу Великобританії, Туреччини та України для стримування Росії у Чорному морі та Східній Європі. Але вперше Ердоган дозволив собі прямо втрутитися і зробити політичну заяву, в якій він поставив себе вище за Путіна, оскільки висловив готовність судити його дії як арбітр. Звичайно, Москва не має жодних сумнівів у тому, кого підтримає Ердоган, який до того активно долучився до Кримської платформи.

"Відмова Кремля в цьому випадку не має жодного значення, адже Ердоган, швидше за все, і не розраховував на позитивну відповідь. Не така він наївна людина. І найменше він схожий на доброго кота Леопольда, який прагне всіх примирити. Навпаки, його рішуча зовнішня політика останніми роками була спрямована виключно на поширення впливу Туреччини по всьому регіону, відновлення статусу "головної мусульманської країни", якою була імперія Османа. І тепер після публічної відмови Кремля від посередницьких послуг Ердогана турецький президент отримав можливість стверджувати, що Росія не зацікавлена у мирному процесі та розпочати власну гру", — зазначив нардеп.

Політик наголошує, тому мета цієї заяви Ердогана — оголосити свої претензії на активну участь у процесі врегулювання безпекової кризи в Чорноморському регіоні. Тепер він може поступово посилювати риторику та дії в цьому напрямку, роблячи їх дедалі активнішими та жорсткішими стосовно Росії. Ердоган рухається повільно, обережно та розважливо, але невблаганно до своєї мети — витіснення Росії з Чорноморського регіону, спираючись на підтримку Великої Британії та за активної участі України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Ердоган розповів, як Туреччина може допомогти досягти миру в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини