Головна Новини Політика зовнішня політика Експерти розповіли, як Байден взявся нав'язувати Україні політику Обами
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти розповіли, як Байден взявся нав'язувати Україні політику Обами

У західних ЗМІ почала з'являтися інсайдерська інформація про те, що Білий Дім може почати нав'язувати Україну щодо Донбасу

10 грудня 2021, 09:44
Поділіться публікацією:

Риторика з боку президента США Джо Байден просто вражає. Спочатку ми чуємо, що не Путін вирішуватиме, вступати Україні до НАТО чи ні. А потім через рейтингові ЗМІ проходить інформація про те, що найближчими 10 роками НАТО Україні точно не світить. Знову ж таки на офіційному рівні від Білого Дому звучить теза про те, що Штати визнають суверенітет і територіальну цілісність України, а потім знову проходить інформація про те, що Байден тиснутиме на Київ, щоб він частково визнав в автономію "ЛДНР". Як передає портал "Коментарі", про це у Facebook пише політичний експерт, оглядач Юрій Луканов.

Експерти розповіли, як Байден взявся нав'язувати Україні політику Обами

Володимир Зеленський и Джо Байден. Фото: сайт Офісу президента

Журналіст зазначає, ось і виходить, що в НАТО Україну не беруть, зате нам починають нав'язувати автономію ЛДНР, а росіянам без жодних проблем давати добро на запуск Північного потоку-2.

"Ай, Байден, молодець. Прийшов – лад навів. За Обами нам вустами Нуланд план Мореля намагалися запхати. Там все та сама автономія була. Але це робилося у кулуарах. А тепер абсолютно відкрито, щоправда, зовні в м'якій формі пропонують стати сателітами Москви. Ще он і санкції можуть бути зняті. Дочекаємося ухвалення бюджету США і побачимо. А це вже буде", – наголосив Луканов.

Політичний експерт, блогер Олександр Юсупов вважає, що загроза військової ескалації проти України з боку Росії, очевидно, продовжує приносити плоди Кремлю. Ще до дзвінка між Байденом та Зеленським Associated Press та CNN дізналися від джерел спонукання Києва американською стороною піти на поступки у контексті реалізації Мінських домовленостей. Заява Офісу президента України за підсумками розмови лідерів, а також повідомлення видання Axios лише підтверджують обрання Вашингтоном саме такого підходу.

"Водночас США роблять й інші нові кроки на зустріч Володимиру Путіну, про що свідчить анонсована два дні тому Байденом ініціатива з переговорів за участю кількох союзників щодо НАТО та Росії щодо претензій Москви по нерозширенню альянсу. До чого це веде? Хоча це знижує напругу в контексті побоювань про настання російської армії, тому що Москва бачить вигідні для неї події та запрошення до поглиблення діалогу, але це також збільшує апетити Путіна, розколює союзників та прибирає з порядку денного обговорення деструктивних дій Москви, через які виникла найкризовіша ситуація", – зазначив експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" – розмова між Зеленським та Байденом відбулася. Експерти розповіли, що тепер чекає на Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини