Головна Новини Політика зовнішня політика Експерт розповів, за що Європарламент критикує Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, за що Європарламент критикує Україну

Україна домоглася згоди ЄС почати перегляд Угоди про асоціацію в сфері торгівлі

25 червня 2021, 03:00
Поділіться публікацією:

Вище керівництво ЄС в особі Верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Джозеп Борреля і віцепрезидента ЄК Валдіса Домбровскіса вказало нам на необхідність активізувати Україні боротьбу з корупцією і провести головну з усіх реформ — судову. Про це заявив народний депутат України IX скликання Сергій Магера виданню "Коментарі-Україна".

Експерт розповів, за що Європарламент критикує Україну

Сергій Магера (фото з відкритих джерел)

"І хоча під час зустрічей з прем'єр-міністром Шмигаль звучали слова підтримки на адресу України і дій нової влади, текст резолюції, прийнятої Європарламентом, містить жорсткі формулювання. Європарламент розкритикував тиск на незалежні економічні інститути і виконавчі органи, закликав не допустити відкату в реформах і впливу зацікавлених осіб на досягнення України в боротьбі з корупцією. Успіхи виконання Україною Угоди про асоціацію з року в рік слабкі", — розповів Магера.

За його словами, в 2019 році прогрес склав 48%, а в 2020 році — всього 34%. Загальний прогрес виконання СА станом на кінець 2019 року складав всього 43%. Є сфери, в яких є успіх (національна безпека і оборона, юстиція, свобода, права людини, держзакупівлі, технічні бар'єри в торгівлі), але є і такі, в яких Україна істотно відстає від графіка виконання своїх зобов'язань (транспортна інфраструктура, фінансовий сектор, підприємництво, інтелектуальна власність), вважає нардеп.

"Ми домоглися згоди ЄС почати перегляд Угоди про асоціацію в сфері торгівлі, про що заявив віцепрезидент ЄК Валдіс Домбровскіс, виступаючи в Європарламенті. Тому нас чекає дуже відповідальна робота з підготовки пропозицій для перегляду СА. Для того, щоб отримати бажані для нас результати, необхідно вчасно виконувати взяті на себе зобов'язання в рамках Угоди про асоціацію і діяти при цьому, керуючись виключно національними інтересами", — підкреслив експерт.

Як ми повідомляли раніше, 29 квітня європейські партнери узгодили неймовірно важливе для підтримки України рішення. За інформацією народної депутатки Іванни Климпуш-Цинцадзе, в Європарламенті більшістю голосів була підтримана резолюція, яка засуджує російську агресію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини