Головна Новини Політика зовнішня політика Експерт пояснив, як Німеччина може помститися Україні за затримку запуску «Північного потоку-2»
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт пояснив, як Німеччина може помститися Україні за затримку запуску «Північного потоку-2»

Україна та Польща намагаються домогтися затримки запуску "Північного потоку-2"

9 листопада 2021, 11:45
Поділіться публікацією:

Ситуація навколо "Північного потоку-2" вже навіть не комічна, а переросла у гротеск: американські сенатори-республіканці, уряди Польщі та України, не досягнувши успіху в забороні та накладенні санкцій на "ПП-2", намагаються відстрочити введення в експлуатацію трубопроводу. Офіційний Берлін такі потуги оцінить і дуже боляче відреагує, змусивши Варшаву та Київ пошкодувати за своє бажання зупинити запуск "Північного потоку-2". Як передає видання "Коментарі", про це у Facebook пише ізраїльський політичний оглядач Соломон Манн.

Експерт пояснив, як Німеччина може помститися Україні за затримку запуску «Північного потоку-2»

Північний потік-2. Фото: GETTY IMAGES

"Усім чудово зрозуміло: "Північний потік-2" — це і є енергобезпека Німеччини, тим більше перед опалювальним сезоном, і хто зазіхає на цю енергобезпеку — зовсім не друзі Німеччини. Цю очевидність мають усвідомити політики України та Польщі, щоб потім не опинитися у становищі, коли Німеччина жорстко втручатиметься у справи цих держав і тупцюватиме за їхніми інтересами на помсту за спроби втручання та заподіяння шкоди інтересам Німеччини на стороні конкурента – США. А причин і приводів відчути помсту німецьких політиків цих країн більш ніж достатньо. Від Мінських угод для України до судової реформи Польщі", – наголосив оглядач.

Він додає, у питанні "Північного потоку-2" у Німеччині практична одностайність провідних сил. З обойми прихильників "ПП-2" випадають лише "Зелені", тоді як "Ліва" партія, за підтримки якої може бути створений уряд СППГ-ХСС/ХДС – сама проводила "ПП-2" через Бундестаг та голова енергетичної комісії – представник "лівих". У Міністерстві економіки Німеччини прямо кажуть: вони готові дати зелене світло "Північному потоку-2" прямо зараз, але не пізніше кінця цього року. Будь-яка затримка введення в експлуатацію трубопроводу призведе до нового підвищення цін на газ на спотовому ринку, і це добре розуміють усі сторони політичного конфлікту.

"При цьому, якщо Трамп ще мав сильні аргументи, умовляючи Німеччину відмовитися від російського газу: він пропонував натомість американський скраплений, то Байден такої альтернативи запропонувати не може і тому змушений пом'якшувати вимоги Конгресу. Прогноз Німеччини щодо ПП-2: 15 січня 2022 року – крайній термін початку прокачування газу", – резюмував Соломон Манн.

Також читайте на порталі "Коментарі" думку Дмитра Кулеби – Росія створює енергетичну кризу в ЄС, щоб запустити "Північний потік-2".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

иван

9 листопада 2021, 16:06

Чтота ржу с хохлатых

Ігор

9 листопада 2021, 14:01

От дійсно! Де той скраплений газ зі США для якого будували термінали?


Новини