Головна Новини Політика зовнішня політика Росія створює енергетичну кризу в ЄС, щоб запустити "Північний потік-2", - Кулеба
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія створює енергетичну кризу в ЄС, щоб запустити "Північний потік-2", - Кулеба

РФ штучно створює газову кризу

5 листопада 2021, 20:55
Поділіться публікацією:

РФ штучно створила дефіцит енергоносіїв в країнах Євроспільноти, щоби швидше запустити новий газогін "Північний потік-2". Вітчизняна ГТС  розрахована на вдвічі більші потужності транзиту голубого палива, ніж новий російський газогін. Про це інформує РБК-Україна, оприлюднюючи виступ очільника вітчизняного МЗС Дмитра Кулеби на "Open Zakarpattia 2021. Форум розвитку".

  Росія створює енергетичну кризу в ЄС, щоб запустити "Північний потік-2", - Кулеба

Дмитро Кулеба (фото з відкритих джерел)

Як наголосив український посадовець, попит на голубе паливо говорить про те, що додаткові газогони не прокачують його додаткових обсягів.

РФ сьогодні зменшує свій експорт цього енергоносія, щоб ціни на нього стали вищими, щоб поглибити енергетичну кризу та мати саме таке виправдання для запуску "Північного потоку-2". Наша країна  в будь-який час готова проводити  конструктивні діалоги та консультації з  країнами Євроспільноти, аби розв’язати в Європі енергетичну кризу.

Як заявив пан Кулеба про це говорить активний крок нашої країни та пропозиція до РФ про 50% знижку на перекачування додаткових об’ємів голубого палива до Європи. Разом з тим, вона буде активно протидіяти спробам перешкодити її місії стратегічного європейського партнера з постачання голубого палива.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Кулеба розповів, що за "Байрактарами" Німеччина та Франція не побачили найважливішогоДмитро Кулеба зазначив, що лунають безпідставні звинувачення в тому, що Україна порушувала Мінські домовленості, піднявши в повітря турецькі безпілотники на Донбасі. Це перший момент. Другий момент, на якому зупинився дипломат, стосувався того, що перш ніж дати відповідь агресору Збройні сили України комунікували через Спільний центр координації та контролю з ОБСЄ і лише після цього скористалися правом на самозахист. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван

6 листопада 2021, 08:53

Кулеба верещит))) Хорошо ему яйки зажали, причем свои же очильныкы. хе-хе


Новини