Головна Новини Політика зовнішня політика Експерт пояснив, чому влада створює Україні нову проблему, домагаючись «Нормандії»
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт пояснив, чому влада створює Україні нову проблему, домагаючись «Нормандії»

Віталій Кулик вважає, що педалювати питання зустрічі "нормандської четвірки" не варто

1 листопада 2021, 08:20
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський, голова його офісу Андрій Єрмак постійно заявляють, що Україна хоче домогтися якнайшвидшого проведення зустрічі лідерів "Нормандського формату". При цьому, незважаючи на прагнення української влади – така зустріч, якщо вона відбудеться, буде наперед програшною. Як повідомляє видання "Коментарі", таку думку в ефірі телеканалу "Ukrlife.TV" озвучив директор Центру досліджень громадянського суспільства Віталій Кулик.

Експерт пояснив, чому влада створює Україні нову проблему, домагаючись «Нормандії»

Нормандська четвірка. Фото з відкритих джерел

Експерт зазначив, що йому незрозумілий сухий залишок такої зустрічі.

"Кожна зустріч у такому форматі передбачає якийсь сухий залишок, певні домовленості. Я не бачу підстав для домовленостей з Росією зараз", – зазначив Віталій Кулик.

Він додав, після статті Медведєва, після виступів Путіна, після артикулювання всіма кремлівськими голосами якоїсь позиції, що з Зеленським більше не спілкуватимемося – ми превалюємо і прискорюємо процес. Політолог зазначив, що йому незрозуміло, навіщо українська влада це робить, адже незрозуміла кінцева мета, окрім того, що президент Зеленський знову озвучить свою суперечність із Путіним.

Кулик наголосив, що це можна зробити в рамках Кримської платформи, можна показати, що Росія демонструє свою недоговороспроможність, Росія зриває переговорний процес.

"Режим у Росії дедалі більше герметизується. Він не здатний на переговори, якщо ми апелюємо до деяких прав та чесної гри. Тому Нормандія зараз у нинішніх умовах – це свідомо програшна позиція", – зазначив Віталій Кулик.

Експерт згоден з тим, що треба використовувати всі можливі майданчики, щоб тиснути на Росію скрізь, де тільки можна, але не за рахунок національних інтересів та поступок, яких неможливо буде переграти.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Україна хоче розширювати Нормандський формат – запрошення вже отримали США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини