Головна Новини Політика зовнішня політика Експерт: нарешті західні лідери побачили, хто стоїть за трафіком мігрантів, що створюється Білоруссю
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт: нарешті західні лідери побачили, хто стоїть за трафіком мігрантів, що створюється Білоруссю

Європейські лідери почали заявляти, що ця ескалація відбулася не за наказом Мінська, а за наказом Москви

11 листопада 2021, 08:25
Поділіться публікацією:

Європейським лідерам знадобився час для того, щоб усвідомити, що міграційна криза на польсько-білоруському кордоні – це не так справа рук Лукашенка, як президента РФ Путіна. Як передає видання "Коментарі", про це у Facebook пише відомий український політолог Олеся Яхно.

Експерт: нарешті західні лідери побачили, хто стоїть за трафіком мігрантів, що створюється Білоруссю

Мігранти на кордоні. Фото з відкритих джерел

"Нарешті західні лідери побачили у трафіку мігрантів, що створюється Білоруссю, в країни Європейського Союзу фігуру Путіна. Після того, як останніми днями сталася серйозна ескалація, коли тисячі мігрантів раптово скупчилися біля кордонів. І тільки зараз європейська влада почала заявляти, що ця ескалація відбулася не за наказом Мінська, а за наказом Москви, оскільки Путін очевидно схвалює тактику Олександра Лукашенка і вибрав момент максимальної слабкості відносин Польщі з ЄС", – зазначила політолог.

Вона додає, ще один мотив щодо міграційної кризи – створювати розбрат між країнами-членами Європейського Союзу. Глава МЗС Росії Сергій Лавров взагалі дійшов до того, що запропонував, щоб ЄС надав фінансову допомогу Білорусі, щоб переконати її зупинити потік мігрантів від перетину кордону до ЄС.

"Загалом це ще одне підтвердження того, що Путін готовий використовувати будь-яку зброю проти опонентів. Але все частіше не безпосередньо, щоб можна було заперечувати свою причетність, а опосередковано. У даному випадку використовуючи як проксі мігрантів, яких потім Білорусь переправляє до країн-сусідів ЄС", – підсумувала Олеся Яхно.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російських бомбардувальників піднято в небо над Білоруссю, патрулюватиме повітряний простір.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини