Головна Новини Політика зовнішня політика Експерт: через інцидент з Коломойським США доведеться переглянути закони про офшорні компанії
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт: через інцидент з Коломойським США доведеться переглянути закони про офшорні компанії

Інцидент з відмиванням коштів українським олігархом схвилював американських законодавців

18 жовтня 2021, 10:00 comments1284
Поділіться публікацією:

У рейтинговому виданні "Politico" вийшла стаття "A Ukrainian oligarch bought a Midwestern factory and let it rot. What was really going on? " про те, як український бізнесмен Ігор Коломойський, відмиваючи кошти, скуповував нерухомість і заводи в американській "глибинці", що показали "Документи Пандори". Приклад такого відмивання коштів, про що нагадує видання — це невелике місто Гарвард в штаті Іллінойс з "заводським населенням". Це місто стало частиною мережі Коломойського. Як передає видання "Коментарі", про це на своїй сторінці в Facebook пише політичний експерт Олеся Яхно.

Експерт: через інцидент з Коломойським США доведеться переглянути закони про офшорні компанії

Ігор Коломойський. Фото: УНІАН

Експерт допускає, що цей прецедент посприяє тому, що в США будуть переглянуті досить гнучкі американські закони про офшорні компанії, а також відсутність регуляторного нагляду, чим користуються ті, хто відмивають свої кошти.

"Власне, двопартійна група конгресменів вже анонсувала внесення законопроектів, які зажадають від трастових компаній, адвокатів та інших суб'єктів розслідувати їх іноземних клієнтів, які намагаються завести гроші і активи в американську фінансову систему. Мова йде, зокрема, про законопроект, який вносить зміни в закон, прийнятий 51 рік тому, про банківську таємницю. Він стосується правил перевірки для американців, які є посередниками іноземних активів в США. Тобто, перевірки джерел походження коштів, в разі прийняття закону, тепер зобов'язані будуть робити не тільки банки щодо своїх клієнтів, але і трастові компанії, юристи, радники з нерухомості, які є посередниками", — зазначила політолог.

Вона додає, після прийняття закону Мінфін зобов'язаний буде до грудня 2023 року сформулювати правила по боротьбі з відмиванням коштів для цих індустрій, а команда з нацбезпеки буде здійснювати нагляд.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський визнав, що використовував офшорні компанії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини