Головна Новини Політика зовнішня політика Екс-прем'єр Гончарук розповів, на що Байден дав Зеленському півроку
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-прем'єр Гончарук розповів, на що Байден дав Зеленському півроку

Зеленський їздив в США, щоб переконати Байдена

6 вересня 2021, 09:50 comments1066
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський їздив в США з однією-єдиною метою — поміняти думку президента США Джо Байдена про нього особисто і його команді. Як інформує видання "Коментарі", таку думку в ефірі телеканалу "Україна 24" висловив колишній прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Екс-прем'єр Гончарук розповів, на що Байден дав Зеленському півроку

Олексій Гончарук Фото: svoboda.ua

За його словами, президент Зеленський і його команда допустили ряд серйозних помилок в перші дні, як тільки прийшли до влади. Справа в тому, що США після Революції Гідності намагалися допомогти побудувати в Україні справжню антикорупційну систему, справжні антикорупційні органи, які не зовсім виправдали ті надії, які на них покладалися і президент Зеленський поїхав в США, щоб довести Байдену, що він і його команда готові виправляти свої помилки і працювати в антикорупційній сфері так, як хочуть Штати.

Гончарук зазначив, виходячи з того, якою була підсумкова заява, а також, виходячи з того, що зустріч тривала довше, ніж це було заплановано спочатку, то президенту і його команді вдалося "перевернути листок", тобто, була домовленість, що ми готуємо такий-то план роботи і починаємо рухатися, але тут не пройде ухилитися від відповідальності. Є конкретні речі, наприклад, конкурс на посаду антикорупційного прокурора і його підсумок багато що пояснить. Олексій Гончарук зазначив, що в найближчі два тижні ми побачимо, як команда президента виконує свої обіцянки.

Екс-прем'єр зазначив, що Вашингтон в підсумковій заяві зробив акцент на тих речах, де він бачить, що щось відбувається не так, тобто, там сказано про реформу НБУ, реформу СБУ.

"США побачили, що зараз без антикорупційної прокуратури погано працює система і вони сказали "хлопці, ви повинні це виправити". Якщо ви виправите ситуацію, то немає проблем, ви виправдали довіру, з вами будуть далі співпрацювати. І таких конкретних пунктів було з десяток", — зазначив Гончарук.

Олексій Гончарук підкреслив, головний підсумок цього візиту в США полягає в наступному — Байден вирішив домовитися із Зеленським особисто під час розмови тет-а-тет і дав йому умовно півроку, за які він повинен буде довести, що він може бути стратегічним союзником і може виконувати свої обіцянки.

Також читайте на порталі "Коментарі" — права ЛГБТКІ під надійним захистом: Зеленський дав обіцянку Байдену.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Макс

6 вересня 2021, 09:03

Гончарук - КЛОУН мелит шо попало, как обиженая девочка...


Новини