Головна Новини Політика зовнішня політика Експосол у США: Потрібно нагадувати, чим розплачується Україна за відмову від ядерної зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

Експосол у США: Потрібно нагадувати, чим розплачується Україна за відмову від ядерної зброї

Дипломат зазначив, що заяви про "розворот України до Китаю" є неправильною стратегією

14 серпня 2021, 13:58
Поділіться публікацією:

Україна повинна не ультимативним способом вимагати вступу в НАТО, а переконувати при кожній ліпшій можливості Вашингтон, як лідера НАТО, що Україна гідна стати новим членом Альянсу. В першу чергу потрібно акцентувати на тому, що на зорі своєї незалежності Україна відмовилася від ядерної зброї й тим самим допомогла США зберегти мільярди доларів державної скарбниці. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "24 каналу" розповів колишній Посол України в США Валерій Чалий.

Експосол у США: Потрібно нагадувати, чим розплачується Україна за відмову від ядерної зброї

Прапори НАТО й України. Фото: delo.ua

За словами Чалого, складно назвати стратегією заяви перших осіб держави про те, що Україна розвертається до Китаю і захоплюється політикою КНР і в той же самий час намагатися будувати політику ультиматумів з США. На думку дипломата, це програшний спосіб, якщо будемо шантажувати США, то таким методом точно нічого не доб'ємося. Головним аргументом у розмовах із Вашингтоном має бути чітке позиціювання України як прозахідної держави, яка свого часу відмовилася від ядерної зброї, виконавши, в тому числі вимоги США й ось сьогодні за це рішення доводиться розплачуватися дуже великою ціною — життям наших захисників на сході України. 

Валерій Чалий вважає, що також потрібно нагадувати американцям постійно про те, що саме Україна сьогодні є східним прапором, закриваючи собою основну частину Заходу від російської агресії й при цьому все ще не будучи повноцінним членом НАТО. Саме цю тезу потрібно підкреслювати за кожної нагоди під час зустрічі перших осіб України з першими особами США. Сьогодні на Банковій пишаються, що Україна має статус країни, що прагне в НАТО, але насправді це ні про що не свідчить. У нас є вже в Конституції закріплений курс на НАТО. Тепер потрібні конкретні кроки щодо членства.

Читайте також на порталі "Коментарі" — посол Великобританії розповіла, що заважає Україні стати членом НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини