Головна Новини Політика зовнішня політика Екс-міністр МЗС розповів, чи могли російські дипломати виїхати з України
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-міністр МЗС розповів, чи могли російські дипломати виїхати з України

Колишній очільник МЗС говорить, що про виїзд російських дипломатів з України міністерство не може на знати

20 січня 2022, 10:05
Поділіться публікацією:

Павло Клімкін, екс-міністр закордонних справ України, в ефірі ток-шоу Василя Голованова прокоментував повідомлення про евакуацію російських дипломатів з території України.

Екс-міністр МЗС розповів, чи могли російські дипломати виїхати з України

Павло Клімкін, фото Facebook

"Не може бути так, щоб якісь дипломати і їхні родини виїжджали без того, щоб про це знали наші спецслужби МЗС. Працює протокол. Звичайно, в багатьох посольствах подумали про те, а що у випадку нападу Путіна", — говорить екс-міністр.

18 січня в Міністерстві закордонних справ (МЗС) України відповіли, що їм відомо про роботу дипломатичних представництв Росії в Україні. За словами речника відомства Олега Ніколенка, жодної інформації від РФ про евакуацію послів і дипломатів не надходило. Українська сторона не планує відкликати своїх послів і дипломатів з території Росії.

В МЗС Росії наголосили, що посольство Росії у Києві наразі продовжує працювати в штатному режимі. Інших деталей щодо роботи консульств на території України у відомстві не уточнювали.

Нагадаємо, що інформацію про евакуацію послів та дипломатичних представників Росії разом з їх рідними з території України опублікувало видання The New York Times з посиланням на власні джерела.

Як повідомляв портал, експерти розповіли, чому у ЗМІ знову з'явилися повідомлення про дипломатичну евакуацію. На їх думку, такі інформаційні повідомлення цілком типові для гібридних воєн. фінальною точкою конфлікту може стати військова провокація від Росії. Після неї Кремль пред'явить свій остаточний ультиматум у найкатегоричнішій формі. Експерти назвали два сценарії розвитку подій, які однаково погані для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини