Головна Новини Політика зовнішня політика Другий саміт миру: коли і де може відбутися
commentss НОВИНИ Всі новини

Другий саміт миру: коли і де може відбутися

Саміт може пройди в одній з країн Глобального півдня

20 червня 2024, 22:37
Поділіться публікацією:

Другий саміт миру, ймовірно, відбутися в одній з держав Глобального півдня, повідомив глава МЗС Дмитро Кулеба.

Другий саміт миру: коли і де може відбутися

Україна готується до другого саміту миру. Фото з відкритих джерел

За словами міністра, це може бути Саудівська Аравія, але не обов'язково.

"Є кілька якісних сильних гравців, які виявляють інтерес до проведення другого саміту. Але важливо, що час між першим і другим самітом не буде порожнім", — заявив Дмитро Кулеба.

За словами глави МЗС, Україна та Швейцарія вели переговори з Китаєм щодо участі в першому саміті миру, однак Пекін відмовився від участі через відсутність РФ.

"Ми знаємо, що в Пекіні дуже детально вивчають результати саміту. У Пекіні побачили вражаючий масштаб саміту. Я переконаний, що у нас продовжиться розмова з Китаєм щодо припинення війни в Україні", — додав Дмитро Кулеба.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російська влада буде забирати у власників підприємства військово-промислового комплексу за зрив державного замовлення. "Уся виробнича база має графіками комплектування, що сходяться в план-графіки поставок. Їх реалізація перебуває під чітким контролем з боку колегії ВПК. В разі серйозних відхилень щодо підприємств, які проштрафилися, застосовують відповідні заходи, аж до зміни власника", — заявив Антон Аліханов.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російський диктатор Володимир Путін та диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин, підписавши договір про стратегічне військове партнерство, анулювали міжнародні резолюції та рішення щодо КНДР, заявив радник Офісу президента України Михайло Подоляк. За його словами, тепер ООН та інші організації, які відповідальні за ефективний контроль за виконанням санкцій, виглядають "вкрай красномовно".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини