Головна Новини Політика зовнішня політика До декларації Кримської платформи приєдналася ще одна країна
commentss НОВИНИ Всі новини

До декларації Кримської платформи приєдналася ще одна країна

Усі країни-учасниці саміту призначать відповідального дипломата, що буде співпрацювати з офісом Кримської платформи

25 серпня 2021, 18:00
Поділіться публікацією:

До декларації Кримської платформи приєдналася ще одна країна

Нова Зеландія приєдналася до декларації Кримської платформи, фото МЗС

Ще одна країна приєдналася до декларації Кримської платформи. Про це повідомляють в прес-службі Міністерства закордонних справ України.

Посол Нової Зеландії в Україні Мері Терстон 25 серпня зустрілася з заступником міністра закордонних справ України Євгенієм Єніним. Міністерство закордонних справ Нової Зеландії (МЗС) через посла передало ноту стосовно приєднання до декларації.

Посол Мері Терстон представляла свою країну на саміті. Відомо, що посол Терсон складе повноваження посла в Україні, тож МЗС Нової Зеландії скоро направить нового посла. Під час офіційної зустрічі Єнін та Терстон обговорили поточні питання співробітництва між країнами.

Українська сторона заявила, що прагне почати діалог про спрощення візового режиму для українців, що приїжджають до Нової Зеландії. Планується обговорити визнання українських паспортів про вакцинацію в цій країні.

Нагадаємо, що в декларації Кримської платформи вказано, що всі країни-учасниці висловлюють прихильність суверенітету, політичній незалежності, єдності та територіальній цілісності України й не визнають анексію та окупацію українських територій.

У ній є зобов'язання розглянути введення додаткових санкцій відносно РФ у разі подальшої агресії та об'єднання зусиль усіх країн-учасниць для забезпечення безпеки в Східній Європі. Наразі декларація Кримської платформи відкрита для приєднання до неї інших держав і міжнародних організацій.

Також всі країни-учасниці саміту призначать відповідального дипломата, що буде співпрацювати з офісом Кримської платформи.

Як повідомляв портал "Коментарі", учасники саміту Кримської платформи отримали державні нагороди. Ордени вручив іноземним гостям президент України Володимир Зеленський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини