Головна Новини Політика зовнішня політика Дмитро Кулеба їде до Німеччини: про що говоритиме
commentss НОВИНИ Всі новини

Дмитро Кулеба їде до Німеччини: про що говоритиме

У Міністерстві закордонних справ зазначають, що під час робочого візиту очільника МЗС зокрема обговорюватимуть вступ України до ЄС та НАТО

7 червня 2021, 18:09
Поділіться публікацією:

З восьмого по дев’яте червня глава МЗС України Дмитро Кулеба перебуватиме з робочим візитом у Німеччині. Про це інформує пресслужба Міністерства закордонних справ.   

Дмитро Кулеба їде до Німеччини: про що говоритиме

Дмитро Кулеба їде в Німеччину з робочим візитом. Фото: liga.net

У рамках поїздки Дмитро Кулеба зустрінеться із міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом. Також плануються зустрічі та переговори із керівництвом парламенту, членами уряду, лідерами провідних партій і представниками бізнесу ФРН.

Як повідомляють у МЗС, впродовж двох днів українська та німецька сторони обговорюватимуть ряд важливих питань. Говоритиметься про двосторонні відносини України та Німеччини. Підніматиметься тема щодо відновлення суверенітету та територіальної цілісності України. Буде розмова і щодо подальшої інтеграції України до ЄС та НАТО. Також поговорять про енергетичну безпеку України та Європи.

Нагадаємо, що Дмитро Кулеба був призначений на посаду міністра закордонних справ у 2020 році. Він активно підтримує ідею інтеграції України до НАТО та виступає за надання нашій країні ПДЧ (Плану дій по членству в Альянсі). Кулеба переконаний, що вступ України до НАТО це лише питання часу.

Також видання "Коментарі" писало про те, що днями український посол у ФРН Андрій Мельник відреагував нанебажання Німеччини постачати Україні військову техніку. Він зауважив, що Берлін продовжує зберігати нейтральну позицію через власні політичні інтереси і не збирається ними поступатися. Мельник додав, що Україна вдячна Німеччині за підтримку у багатьох інших питаннях, але все ж таки очікує і на допомогу у постачанні високоякісної оборонної зброї.   

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини