Головна Новини Політика зовнішня політика Український посол прокоментував небажання Німеччини постачати зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

Український посол прокоментував небажання Німеччини постачати зброю

Андрій Мельник вважає, що Німеччина зберігає нейтральну позицію і відмовляється постачати оборонну зброю Україні через власні політичні інтереси

3 червня 2021, 15:07
Поділіться публікацією:

 Український посол прокоментував небажання Німеччини постачати зброю

Андрій Мельник про небажання Німеччини постачати зброю

Німеччина хоч і підтримує Україну в багатьох напрямках, проте в питанні надання оборонної зброї продовжує триматися відсторонено. Про це в інтерв'ю німецькому журналу у сфері безпеки ".loyal" заявив український посол у ФРН Андрій Мельник.

Українська сторона давно намагається налагодити партнерство з Берліном і купувати високоякісну німецьку зброю. Однак Німеччина так і не висловила бажання допомагати Україні військовою технікою.

На думку українського дипломата, ФРН зберігає нейтралітет і відмовляється постачати оборонну зброю через побоювання і власні політичні інтереси, якими не збирається жертвувати. Також Мельник переконаний, що Німеччина досі не визнає Україну європейською країною.

"Дуже шкода, що Німеччина стоїть осторонь та інсценує себе як такого собі "морального апостола". Ми б хотіли придбати сучасні німецькі військові системи, що належать до кращих у світі. Але через політичний опортунізм це неможливо. І це дуже прикро", — підкреслив Андрій Мельник.

Посол зазначив, що разом із тим українці дуже вдячні Німеччині за суттєву підтримку у сфері медицини. Адже в Україну постачається високоякісне німецьке медичне обладнання, а пораненні військові лікуються в німецьких госпіталях.

"Німці поставляють нам цінне обладнання в медичній сфері, а наші поранені військові проходять лікування в госпіталях Бундесверу. За все це ми дуже вдячні [Німеччині]", — зазначив він.

Нагадаємо, портал "Коментарі" цікавився в експертів, чи може Україна в найближчому майбутньому розраховувати на військову підтримку Німеччини й чому досі ФРН зберігає стриману позицію щодо збройної агресії РФ. Зокрема, за словами президента Володимира Зеленського, Україна так і не отримала німецьку військову техніку, хоча Берлін міг допомогти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини