Головна Новини Політика зовнішня політика Для чого створюють в Україні Офіс Міжнародного кримінального суду
commentss НОВИНИ Всі новини

Для чого створюють в Україні Офіс Міжнародного кримінального суду

В Україні з’явиться Офіс Міжнародного кримінального суду: як він працюватиме, пояснив заступник генпрокурора

9 березня 2023, 20:10
Поділіться публікацією:

Україна розміщує російських військовополонених виключно за умов, регламентованих Женевською конвенцією. При цьому Росія залишається країною-ГУЛАГом, де самі росіяни не вірять у те, що до полонених можливе людське ставлення. Про це заявив заступник генпрокурора, головний військовий прокурор України у 2019-2020 роках Віктор Чумак в Телеефірі, пишуть "Коментарі".

Для чого створюють в Україні Офіс Міжнародного кримінального суду

Офіс Міжнародного кримінального суду в Україні

За словами правоохоронця, країна-агресор відповість за геноцид українців, а також роз’яснив механіку роботи Офісу Міжнародного кримінального суду в Україні.

“Це стала інституція, яка вже має свої практики. Це інституція, яка вже проводила свої розслідування. Це дуже важливо і тільки в цій співпраці можна проводити розслідування для того, щоб потім судити (воєнних злочинців РФ — ред.) у Міжнародному кримінальному суді або у трибуналі, або у спеціальному трибуналі, про який поки що говорять… Співпраця з Міжнародним кримінальним судом має бути постійною, бо лише у зв’язці, лише використовуючи його практики можна нормально розслідувати усі злочини”, — пояснив заступник генпрокурора.

Чумак також наголосив, що Міжнародний кримінальний суд не розглядає злочини агресії, він може розглядати злочини геноциду, воєнні злочини.

“А ось злочини агресії - це стосовно вищих посадових осіб держави - він не розглядає. Тому тут саме потрібне створення спеціального трибуналу”, - сказав заступник генпрокурора.

"Коментарі" також писали про те, що окупанти планують масштабну провокацію на українсько-білоруському кордоні, організацію висвітлення подій доручено російському пропагандисту Соловйову.

Як повідомляв портал "Коментарі", на засіданні Уряду 13 січня створили на базі Державного агентства інфраструктурних проєктів та Державного агентства автомобільних доріг нову структуру — Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти озвучили прямі й непрямі втрати України від війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини