Головна Новини Політика кабмін В України створили агентство «відновлення»: Чим займатимуться в новій держструктурі
commentss НОВИНИ Всі новини

В України створили агентство «відновлення»: Чим займатимуться в новій держструктурі

Уряд утворив Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України

13 січня 2023, 19:05
Поділіться публікацією:

На засіданні Уряду 13 січня створили на базі Державного агентства інфраструктурних проєктів та Державного агентства автомобільних доріг нову структуру — Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пишуть "Коментарі".

В України створили агентство «відновлення»: Чим займатимуться в новій держструктурі

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль

"Це дозволить оптимізувати робочі процеси, уникнути хаотичності у плануванні та реалізації проєктів", — зауважив очільник Уряду.

Прем’єр  наголосив, що відбудова України стане об’єднавчою ідеєю для Європи, а реалізація Плану великого відновлення України — важливою частиною співпраці з Європейським Союзом.

"Вже зараз ми знаємо джерела надходження 110 млрд грн на відбудову цього року. Водночас ми розраховуємо, що нам вдасться акумулювати в 6 разів більше коштів, аби уже в 2023-му відновити якнайбільше інфраструктури та житла українців", — зазначив Шмигаль.

Напередодні Прем’єр-міністр з урядовою командою в Ірпені дав старт напрямку "Відбудова України" в межах платформи United24, розробленої за ініціативи Президента України. Користуючись з коштів донорів будуть відновлені перші 18 багатоквартирних будинків, які були пошкоджені під час російської окупації частини Київщини.

Як писали "Коментарі", Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук переконаний, що перегляду та удосконалення потребує ціла низка законодавчих актів, поряд з тим є й такі, що вимагають нагальних змін: єдина правова практика, Конституція України, закони воєнного часу, міжнародне право, євроінтеграційний напрям, в тому числі й законопроєкт про правотворчу діяльність. За словами парламентаря, попереду — адаптація національного законодавства до європейського. І це — ґрунтовна і надважлива робота для нашого активного поступу на шляху до ЄС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини