Головна Новини Політика зовнішня політика Держсекретар США Блінкен прибув в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Держсекретар США Блінкен прибув в Україну

Ентоні Блінкен буде знаходитися в Києві разом зі своїм заступником Вікторією Нуланд

6 травня 2021, 02:53
Поділіться публікацією:

Державний секретар США Ентоні Блінкен в ніч на четвер, 6 травня, з робочим візитом прибув до Києва. Його літак приземлився в аеропорту "Бориспіль".

Держсекретар США Блінкен прибув в Україну

Ентоні Блінкен (фото з відкритих джерел)

Про це він повідомив в своєму мікроблозі в Twitter.

"Це буде важлива можливість обговорити з нашими українськими партнерами триваючу агресію Росії та наголосити на необхідності збереження темпів впровадження реформ та зосередження уваги на них", — зазначив Блінкен.

Ентоні Блінкен буде знаходитися в Києві разом зі своїм заступником Вікторією Нуланд. В українському МЗС цей візит вважають "сигналом надзвичайно потужної підтримки" з боку Штатів в протидії російській агресії.

Нагадаємо, Вікторія Нуланд, яку минулого тижня затвердили Сенатом Конгресу США на посаду заступника держсекретаря з політичних справах, буде знаходитися в Києві під час візиту до української столиці глави Держдепартаменту Ентоні Блінкена.

Керівник "Агентства міжнародних досліджень" Ігор Соловей звертає увагу на те, що візит до Києва Нуланд і Блінкена — це фінальна частина аудиту українсько-американських відносин, яка передбачає особисті оглядини. "Після їх відвідин Києва буде дано старт новому етапу у відносинах, багато проектів прискоряться, отримавши додатковий стимул, — пояснює експерт. — До цього моменту американська адміністрація тільки формувала команду, яка займеться Україною, і збирала інформацію з української треку. Так би може тяглося і далі, але Путін і його брязкальця зброєю біля кордонів України змусили США прискорити процес і зайнятися Україною негайно. Вашингтону довелося йти на публічні (і менш публічні) заходи підтримки Києва, як, наприклад, заяви перших осіб і дзвінок Володимиру Зеленському. Тепер ось і особистий візит перших осіб держави".






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Харя Кришны

6 травня 2021, 10:28

Вдохновение и устремленность на его лице получаются так же успешно, как придурковатость или хитрость на лице Зеленского. Великие актеры!


Новини