Головна Новини Політика зовнішня політика Данілов: Росія не зробила жодних кроків для виведення військ
commentss НОВИНИ Всі новини

Данілов: Росія не зробила жодних кроків для виведення військ

Таку заяву зробив Секретар Ради безпеки і оборони України

15 грудня 2021, 17:49
Поділіться публікацією:

Росія не зробила жодних кроків для виведення військ, які вона зібрала на кордоні з Україною, але немає жодних ознак того, що російське вторгнення неминуче. Таку заяву зробив у середу, 15 грудня, високопоставлений представник української безпеки в інтерв'ю виданню Reuters.

Данілов: Росія не зробила жодних кроків для виведення військ

Олексій Данілов, секретар РНБО України, говорить під час інтерв'ю Reuters у Києві

Секретар Ради безпеки і оборони України Олексій Данілов сказав, що Росія має 92 тисячі військових на кордоні, але їй знадобиться набагато більше армії, якщо вона хоче вторгнутися в Україну.

Данілов сказав, що Київ як і раніше стурбований нарощуванням військових сил і що не відбулося значних змін у ситуації з моменту відеодзвінка 7 грудня, в якому президент США Джо Байден попередив президента Росії Володимира Путіна не вторгуватися в Україну. 

"Нічого не змінилося. Було дещо (збільшення чисельності військ), але не настільки критично, щоб ми могли сказати: ось воно, воно (вторгнення) зараз відбудеться", – сказав Данілов, чия потужна рада об’єднує вищих військових і силовиків.

За словами Данілова, Росії знадобиться щонайменше 500-600 тис. солдатів на кордоні, "щоб тримати ситуацію під контролем у разі наступу".

Данілов сказав, що Росія може збільшити кількість військ дуже швидко і в будь-який момент, але їй знадобиться більше 24 годин, щоб доставити достатню кількість військ до кордону для вторгнення.

За його словами, Київ сподівався, що Захід допоможе Україні постачанням зброї. 

Данілов сказав, що Київ не планує загострювати ситуацію, намагаючись повернути контроль над Сходом України, де сепаратисти, підтримувані Москвою, воюють з українськими урядовими силами. Україна має говорити в будь-яких переговорах про свої прагнення щодо членства в НАТО, сказав він.

"Ми не будемо ні від кого приймати накази, ми не будемо терпіти жодного царя, ми інші люди. Чи можливий компроміс? Так, можливо, але не за рахунок нашої незалежності та нашої країни", — сказав Данілов.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Володимир Зеленський заявив, що Росія не буде продовжувати ескалацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини