Головна Новини Політика зовнішня політика Чому в Кремлі знову заговорили про "русофобію"
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому в Кремлі знову заговорили про "русофобію"

В російській Держдумі відреагували на можливі санкції від РФ

30 травня 2021, 18:00
Поділіться публікацією:

У Державній думі Російської Федерації відреагували на  пропозицію глави Європарламенту Давіда Сассолі посилити санкції проти низки російських чиновників. Про це повідомляє ТАСС.

Чому в Кремлі знову заговорили про "русофобію"

Леонід Слуцький - фото: "Коммерсант"

За інформацією журналістів, голова комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький назвав плани країн європейської співдружності "русофобськими" та "втручанням у справи РФ".

"Європарламент продовжує лінію на втручання в справи російської держави. Це ще одна заява в цьому ж ключі. Русофобія і антиросійська істерія стали візитівкою європарламентарів", — додав політик.

Слуцький також заявив, що європарламентарі не наділені повноваженнями щодо введення рестрикцій (будь-яких обмежень — прим. ред.).

Нагадаємо, що в Європі триває "флешмоб" пов'язаний із висланням з країни російських дипломатів. На нещодавньому саміті ЄС у Португалії його запустив прем'єр-міністр Республіки Чехія Андрій Бабіш, закликавши керівництво держав європейського союзу до дипломатичного тиску на Російську Федерацію шляхом вислання їхніх дипломатів.

Додамо, що Чехія вже вислала зі своєї країни 18 російських дипломатів. Такі дії стали реакцією на розслідування чеських правоохоронців вибухів на армійських складах у місті Врбетиці. За їхніми даними, до цього доклала руку Російська Федерація.

А 18 травня, МЗС Північної Македонії офіційно оголосило персоною нон ґрата працівника посольства Росії. Північномакедонська сторона мотивувала своє рішення дев'ятою статтею Віденської конвенції про дипломатичні зносини. Про конкретну причину такого рішення не повідомлялося.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини