Головна Новини Політика зовнішня політика Ще одна країна видворила російського дипломата: хто цього разу
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна видворила російського дипломата: хто цього разу

Держави ЄС продовжують флешмоб Чехії

18 травня 2021, 18:17
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 18 травня, МЗС Північної Македонії офіційно оголосило персоною нон ґрата працівника посольства Росії. Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства.

Ще одна країна видворила російського дипломата: хто цього разу

Північна Македонія - фото з відкритих джерел

Північномакедонська сторона мотивувала своє рішення дев'ятою статтею Віденської конвенції про дипломатичні зносини. Так, 14 травня російському дипломату було повідомлено, що він має у своєму розпорядженні 7 днів для того, щоб покинути країну. 

Про конкретну причину такого рішення не повідомляється. МЗС Російської Федерації поки також ніяк не прокоментувало ситуацію.

Нагадаємо, що на нещодавньому саміті ЄС у Португалії прем'єр-міністр Республіки Чехія Андрій Бабіш закликав керівництво країн європейського союзу до дипломатичного тиску на Російську Федерацію шляхом вислання їхніх дипломатів.

Додамо, що Чехія вже вислала зі своєї країни 18 російських дипломатів. Такі дії стали реакцією на розслідування чеських правоохоронців вибухів на армійських складах у місті Врбетиці. За їхніми даними, до цього доклала руку Російська Федерація.

Зазначимо, що восени 2015 року на території арсеналу поблизу міста Сватове, що на Луганщині, стався вибух боєприпасів. За офіційною інформацією, в результаті вибухів постраждало 54 людини, троє з яких загинуло.

 Тодішній міністр оборони Степан Полторак звинуватив у трагедії колишнього заступника начальника Генерального штабу, генерал-лейтенанта Володимира Хижого і провів "чистку" серед офіцерського складу армії.

Також "Коментарі" зібрали всю актуальну інформацію та проаналізували, кому могли бути вигідні вибухи на військових складах, які відбувалися в Україні протягом 2015-2017 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини