Головна Новини Політика зовнішня політика Чому США евакуюють сім'ї дипломатів з України, а з РФ – ні: думка українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому США евакуюють сім'ї дипломатів з України, а з РФ – ні: думка українців

Члени клубу "Коментарі" розповіли, що думають про евакуацію з України сімей іноземних дипломатів, а також відповіли чому вони не залишають територію Росії

26 січня 2022, 17:50
Поділіться публікацією:

Ескалація біля кордонів України, а також загроза вторгнення Російської Федерації залишається ТОП-темою як у медійному просторі, так і в суспільстві. На тлі цього Держдепартамент США дав дозвіл на добровільний від'їзд держслужбовців Сполучених Штатів та зобов'язав виїхати членів їхніх сімей із посольства у Києві. У Штатах стверджують, що рішення про часткову евакуацію було прийнято з великої обережності, враховуючи масштаби наростання російських військ. Слідом за США Канадська влада поінформувала про підтвердження свого наміру евакуювати сім'ї дипломатів.

Чому США евакуюють сім'ї дипломатів з України, а з РФ – ні: думка українців

Держдеп США - фото з відкритих джерел

Подібні дії викликали багато дискусій у експертних колах, а також серед українців.

У свою чергу міністр оборони України запевнив, що зараз Росією не було створено ударного угруповання, яке могло б здійснити напад на нашу країну. Олексій Рєзніков заспокоїв українців і заявив, що немає необхідності збирати "тривожні валізки".

Члени клубу "Коментарі" у Facebook розповіли, що думають про евакуацію з України сімей іноземних дипломатів, а також відповіли чому вони не залишають територію Росії.

Більшість читачів упевнені, що виїзд сімей західних дипломатів саме з нашої країни вкотре підтверджує агресивні наміри РФ, а також доводить, що Україна — за мирний шлях вирішення конфлікту.

"Тому що на Росію ніхто не збирається нападати, на відміну від України, на яку обіцяють напад з дня на день", "І дурню зрозуміло, не ми на них нападаємо, а вони на нас", "Доказ того, що саме Україна ( а не Росія) перебуває під агресією", "Я так думаю, що американці впевнені, що Україна не загрожує Росії, тому боятися членам сімей дипломатів нічого. А від Росії можна очікувати чого завгодно...", — висловлюють думку користувачі.

При цьому велика кількість і тих, хто вважає, що наша країна стала розмінною монетою, а її територія є місцем для вирішення геополітичних питань інших держав, зокрема РФ та США.

"Бо Україна — це розмінна монета, за нас без нас все вирішили", " Тому що геополітична війна між США і Росією. Вони домовляються, а наша країна — полігон, щоб показувати своїм амбіції нашими смертями", "США і Росія свої суперечки вирішують на теренах інших країн: В'єтнам, Афганістан, Сирія, тепер територія України".

Загалом, читачі порталу "Коментарі" впевнені, що у разі вторгнення РФ Україна зможе протистояти їй, адже Україна — держава, де люблять свій народ.

Раніше на порталі "Коментарі" — Ціна політики Путіна: скільки втратили російські мільярдери через напруженість довкола України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини