Головна Новини Політика зовнішня політика Чому президент вирішив, що Залужний є ідеальним кандидатом на посла в Лондоні: пояснення Кулеби
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому президент вирішив, що Залужний є ідеальним кандидатом на посла в Лондоні: пояснення Кулеби

Кулеба назвав узгодження Залужного на посаду посла у Великій Британії дуже логічним кроком

8 березня 2024, 07:40
Поділіться публікацією:

Глава української держави Володимир Зеленський довго шукав кандидата на посаду посла у Великій Британії. Важливість питання полягає в тому, що Британія – один із лідерів у військовій допомозі Україні. Тому була потрібна людина з розуміння військового контексту. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Чому президент вирішив, що Залужний є ідеальним кандидатом на посла в Лондоні: пояснення Кулеби

Дмитро Кулеба. Фото: з відкритих джерел

"Президент довго шукав сильного кандидата на посаду посла в Лондоні. І однією з ключових вимог було саме розуміння військового контексту. Тому що Великобританія є одним із лідерів у військовій допомозі Україні. Це країна, яка має бачення військової стратегії. Тому новий посол повинен був мати глибокий військовий бекграунд", — заявив Дмитро Кулеба.

Міністр зазначив, що він мав кілька розмов із колишнім головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, під час яких він переконався, що Залужний не проти дипломатичної роботи.

"Ми з Валерієм Федоровичем мали кілька розмов, з яких я переконався, що лежить душа у нашого генерала до дипломатичної роботи. У нього й профільна освіта є. Він у 2020 році здобув диплом магістра за фахом міжнародні відносини. Я думаю, що це дуже логічний крок", — пояснив топ-дипломат.

За його словами, він, як глава МЗС, дуже зацікавлений у сильному послі в Лондоні. Президент вирішив, що саме Валерій Залужний є оптимальною кандидатурою.

Дмитро Кулеба вважає рішення президента правильним і називає його "однозначним посиленням для нашої системи та рішенням, яке відповідає інтересам МЗС, інтересам самого Залужного та інтересам України".

Нагадаємо, сьогодні Зеленський погодив кандидатуру колишнього головкому Збройних сил України Валерія Залужного на посаду посла у Британії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини