Головна Новини Політика зовнішня політика Чому Конгрес США вимагає перенести дату зустрічі Зеленського і Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Конгрес США вимагає перенести дату зустрічі Зеленського і Байдена

Конгресмени хочуть поспілкуватися з президентом України, але можуть цього не отримати, будучи на канікулах

22 липня 2021, 13:56
Поділіться публікацією:

Український політикум із нетерпінням чекає особистої зустрічі президента Володимира Зеленського з главою Штатів Джозефом Байденом. Як відомо, в Білому Домі офіційно заявили, що чекають главу української держави в кінці серпня, 30 числа. Однак, як повідомляє "Сегодня", американські конгресмени вимагають перенести дату візиту.

Чому Конгрес США вимагає перенести дату зустрічі Зеленського і Байдена

У Конгресі США не хочуть, щоб Байден і Зеленський зустрілися 30 серпня. Фото із відкритих джерел

За словами Марсі Каптур, що є співголовою групи підтримки України в Конгресі, причина невдоволення американських політиків криється в особистому бажанні зустрітися із Зеленським. Однак наприкінці літа Конгрес йде на "канікули", де пробуде до 20 вересня.

З огляду на це багато політиків можуть роз'їхатися по різних штатах, плануючи відпочинок або роботу в округах. Однак значна частина із них дійсно хотіла б зустрітися з українським президентом, говорить Каптур.

"Ми направили листи президенту [Джозефу Байдену — ред.], закликаючи, щоб цю дату змінили — аби члени Конгресу були тут, у Вашингтоні, в один час", — підкреслила чиновниця.

За її словами, перенести дату на більш зручний для конгресменів день не буде занадто складним завданням, навіть із урахуванням серйозної зайнятості Байдена на президентській посаді. Марсі Каптур вважає, що можливість належного діалогу з Володимиром Зеленським повинна бути не тільки у глави Штатів, а й у представників Конгресу.

Додаткову причину вибору 30 серпня  як дня "ікс" для зустрічі Байдена і Зеленського називає один з американських сенаторів. За словами Теда Круза, конгресмени просто не зможуть підтримати українського президента, коли той буде відстоювати позицію своєї країни щодо російського газопроводу "Північний потік-2".

Таку ситуацію Круз саркастично називає "збігом", а ставлення Байдена до ПП-2 — "капітуляцією перед Путіним".

Офіційної реакції Білого Дому на прохання Конгресу поки не послідувало.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про очікування українських експертів від майбутньої зустрічі Зеленського і Байдена. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, хто відправиться в Штати, щоб підготувати візит українського президента з боку нашої держави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини