Головна Новини Політика зовнішня політика Стала відома дата візиту Зеленського у Вашингтон
commentss НОВИНИ Всі новини

Стала відома дата візиту Зеленського у Вашингтон

Зустріч двох президентів підтвердить "непохитну підтримку Сполученими Штатами"

21 липня 2021, 21:04
Поділіться публікацією:

У Білому домі повідомили, що довгоочікувана зустріч президента України Володимира Зеленського і президента США Джо Байдена відбудеться 30 серпня. Спочатку чекали, що візит українського президента в США відбудеться в кінці липня.

Стала відома дата візиту Зеленського у Вашингтон

Стала відома дата візиту Зеленського у Вашингтон. Фото: колаж Comments.ua

Про це повідомили у пресслужбі Білого дому.

"Президент Байден з нетерпінням чекає можливості вітати президента України Володимира Зеленського у Білому будинку 30 серпня 2021 року", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зустріч двох президентів підтвердить "непохитну підтримку Сполученими Штатами" суверенітету і територіальної цілісності України в період окупації Росією Донбасу і Криму.

"Цей візит підтвердить наше тісне співробітництво в галузі енергетичної безпеки, а також нашу підтримку зусиль президента Зеленського по боротьбі з корупцією та реалізації програми реформ, заснованої на спільних демократичних цінностях", — йдеться у повідомленні.

Раніше політичний експерт "Коментарів" Олексій Голобуцький писав, що для літньої зустрічі Зеленський не встигає реалізувати хоч щось із вимог США. Не чути навіть про найпростішу — передачу Америці документів на Коломойського для доповнення матеріалів слідства. Уже ясно, що без конкретних результатів за всіма зазначеними Байденом напрямами зустріч не відбудеться через відсутність тем для розмови.

Також повідомлялося, що 7-8 липня в Литві відбулася четверта Конференція з питань реформ в Україні, де державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив п'ять передумов, виконання яких дозволить досягти прогресу у відносинах України з США: 1) реформа ВСП і ВККС; 2) прозорий і чесний конкурс на посади керівників НАБУ і САП; 3) прийняття закону про прозоре корпоративне управління; 4) реформа СБУ; 5) залучення до відповідальності корумпованих чиновників. При цьому між слів читалося, що від того, які українська сторона продемонструє результати, залежать дати раніше анонсованого візиту Зеленського в США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини