Головна Новини Політика зовнішня політика Чому Азербайджан взяв у полон вірменських військових
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Азербайджан взяв у полон вірменських військових

Твердження сторін кардинально різняться

27 травня 2021, 13:47
Поділіться публікацією:

Азербайджанські військові взяли в полон 6 вірменських військових, які начебто намагались перетнути кордон. Про це повідомляє Міністерство оборони країни.

Чому Азербайджан взяв у полон вірменських військових

Військові Азербайджану - фото з відкритих джерел

Військові заявили, що вірменські солдати намагались замінувати шляхи постачання, які ведуть до позицій азербайджанської армії. Окрім цього в Баку зазначили, що неподалік кордону бачили кілька вірменських танків.

Своєю чергою Міноборони Вірменії стверджує, що військові, які потрапили у полон, просто проводили інженерні роботи – при чому на власній території, хоча й неподалік кордону. 

Також 26 травня 2021 року Міністерство закордонних справ Вірменії звинуватило Азербайджан у відкритій збройній агресії з метою захоплення державних територій.

Нагадаємо, восени 2020 року відбувся нагірно-карабахський конфлікт. Бої тривали, поки в листопаді три сторони — Баку, Єреван і Москва — не підписали угоду про мир.

Раніше повідомлялося, що Вірменія звинуватила Азербайджан у брехні. Прес-секретар МЗС Вірменії Анна Нагдалян зробила заяву у відповідь на повідомлення міністра закордонних справ Азербайджану Джейхун Байрамова про те, що Азербайджан передав вірменській стороні усіх військовополонених, захоплених під час війни в Арцах. Детальніше про це читайте у нашому матеріалі.

Сайт "Коментарі" вже повідомляв, що у Вірменії наразі досить напружена ситуація. Опозиційні сили країни вимагають відставки прем'єр-міністра Нікола Пашиняна. Він же збирається покинути пост тільки в тому випадку, якщо так вирішить не опозиція, а його народ шляхом голосування. Як може розвиватися політична ситуація в країні, докладніше читайте в нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини