Головна Новини Політика зовнішня політика Як розгортаються події в Нагірному Карабасі: Вірменія звинувачує Азербайджан у ескалації конфлікту
commentss НОВИНИ Всі новини

Як розгортаються події в Нагірному Карабасі: Вірменія звинувачує Азербайджан у ескалації конфлікту

МЗС Вірменії стверджує, що азербайджанська сторона досі не відвела своїх військ від кордону

26 травня 2021, 13:14
Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ Вірменії звинуватило Азербайджан у відкритій збройній агресії з метою захоплення державних територій. Про це йдеться у заяві місцевого МЗС від 25 травня, повідомляє "Радіо Азатутюн".

Як розгортаються події в Нагірному Карабасі: Вірменія звинувачує Азербайджан у ескалації конфлікту

Вірменія - фото з відкритих джерел

Такий документ був створений у зв'язку з черговою перестрілкою на вірмено-азербайджанському кордоні під час якої помер солдат збройних сил Вірменії. 

"Ми рішуче засуджуємо відкрите збройне посягання на суверенну територію Вірменії, країни-члена ООН, що є порушенням норм міжнародного права", — йдеться в заяві.

У Вірменському МЗС стверджують, що влада Азербайджану досі не відвела своїх військ від спільного кордону країн, таким чином загострюючи й так складну соціополітичну ситуацію у взаєминах. Також Єреван говорить про готовність провести міжнародне розслідування з метою недопущення спекуляцій про розповсюдження неправдивої інформації.

Нагадаємо, восени 2020 року відбувся нагірно-карабахський конфлікт. Бої тривали, поки в листопаді три сторони — Баку, Єреван і Москва — не підписали угоду про мир.

Раніше повідомлялося, що Вірменія звинуватила Азербайджан у брехні. Прес-секретар МЗС Вірменії Анна Нагдалян зробила заяву у відповідь на повідомлення міністра закордонних справ Азербайджану Джейхун Байрамова про те, що Азербайджан передав вірменській стороні усіх військовополонених, захоплених під час війни в Арцах. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі .

Сайт "Коментарі" вже повідомляв, що у Вірменії наразі досить напружена ситуація. Опозиційні сили країни вимагають відставки прем'єр-міністра Нікола Пашиняна. Він же збирається покинути пост тільки в тому випадку, якщо так вирішить не опозиція, а його народ шляхом голосування. Як може розвиватися політична ситуація в країні, докладніше читайте в нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини