Головна Новини Політика зовнішня політика "Чия б корова мукала": у Росії спробували виправдатися за зраду вірмен
commentss НОВИНИ Всі новини

"Чия б корова мукала": у Росії спробували виправдатися за зраду вірмен

Під час свого виступу на Валдайському форумі Путін відповів на звинувачення на свою адресу у зраді свого вірменського союзника

5 жовтня 2023, 18:48
Поділіться публікацією:

У протистоянні між Вірменією та Азербайджаном за Нагірний Карабах Росія намагалася умовити Вірменію поступитися п'ятьма із семи окупованих районів, прилеглих до самопроголошеної республіки. Але Вірменія відмовилася, заявивши що "боротиметься", заявив Путін під час Валдайського форуму. Про це повідомляють "Коментарі".

"Чия б корова мукала": у Росії спробували виправдатися за зраду вірмен

Вірмени звинуватили РФ у зраді

За його словами, причиною втрати Карабаха стала непоступлива позиція вірменського керівництва, а не зрада Росії свого союзника по ОДКБ на користь Азербайджану.

"Ми багато разів протягом 15 років пропонували нашим вірменським друзям повернути Азербайджану п'ять районів навколо Карабаху, два залишити за собою і таким чином зберегти територіальний зв'язок між Вірменією та Карабахом, — заявив Путін. — Але наші карабахські друзі раз у раз говорили "Ні, для нас це створить певні загрози".

Нагадаємо, що під час Другої карабахської війни 2020 року Азербайджан завдав поразки вірменським силам, а у вересні 2023 року в ході одноденної військової операції, яку вже називають Третьою карабахською війною, змусив вірменські формування Карабаху до капітуляції.

Вірмени та Захід звинуватили Росію в тому, що вона зрадила свого союзника, помстившись таким чином прозахідному вірменському прем'єру Ніколі Пашиняну.

Особливо Путіна зачепили слова голови Євроради Шарля Мішеля про те, що РФ зрадила вірмен.

— Чия б корова мукала, — спробував емоційно відповісти Путін європейцям.

У ході відновлення суверенітету Азербайджану над Карабахом його залишило майже все 120-тисячне вірменське населення. За різними оцінками, у регіоні залишилося від 50 до 1000 вірмен. Регіон обезлюднів.

Тим часом, Путін назвав вторгнення в Україну "так званою війною" і звинуватив у всьому Захід.

Загинув кожен шостий: подробиці масового знищення людей Росією.

А Зеленський назвав дуже сильною зустріч із Макроном.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини