Головна Новини Політика зовнішня політика Чи зможе Україна знайти спільну мову з Трампом: відповідь Кулеби
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зможе Україна знайти спільну мову з Трампом: відповідь Кулеби

Кулеба вважає, що перемога Трампа не стане трагедією для України

3 січня 2024, 23:06
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба переконаний, що з Дональдом Трампом, якщо він стане президентом США, можна буде працювати, просто потрібно знайти правильний підхід. Про це Кулеба розповів в інтерв'ю виданню NV, передає портал "Коментарі".

Чи зможе Україна знайти спільну мову з Трампом: відповідь Кулеби

Кулеба вважає, що з Трампом можна працювати. Фото з відкритих джерел

На думку Дмитра Кулеби, перемога Трампа на президентських виборах зовсім не буде означати, що США припинять підтримувати Україну.

Міністр зазначив, що до Трампа просто потрібно знайти підхід. При цьому він відзначив, що Трамп має неоднозначну репутацію через свої вчинки, однак його попередня президентська каденція продемонструвала, що він готовий співпрацювати з Києвом.

"Хто продав Україні першу американську зброю — Javelin? Президент Трамп. Хто започаткував програму безоплатного передання Україні перших військово-морських суден, катерів типу Island і Mark-6? Трамп. Хто воював із "Північним потоком-2" і наклав санкції на відоме, але вже призабуте судно Fortuna, яке прокладало цей трубопровід? Це також був Трамп", — заявив Дмитро Кулеба.

Разом з тим, очільник МЗС погодився, що Дональд Трамп буде зовсім іншим президентом, ніж Джо Байден. Однак, відмінність Трампа не повинна лякати Україну, додав міністр.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після масованої ракетної атаки РФ чекає на реакцію і рішучі заходи західних країн. Він зазначив, що країни Заходу зараз можуть здійснити п'ять кроків у відповідь на російську агресію: прискорити надання Україні додаткових систем протиповітряної оборони та боєприпасів; надати Україні бойові безпілотники всіх типів; надати Україні ракети далекого радіусу дії 300+ км; схвалити використання заморожених російських активів для допомоги Україні; ізолювати російських дипломатів у відповідних столицях та міжнародних організаціях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини