Головна Новини Політика зовнішня політика Масований удар РФ по Україні: Кулеба назвав 5 кроків, на які тепер Київ чекає від Заходу
commentss НОВИНИ Всі новини

Масований удар РФ по Україні: Кулеба назвав 5 кроків, на які тепер Київ чекає від Заходу

МЗС України висловилося з приводу російських ракетних атак

2 січня 2024, 13:15
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після масованої ракетної атаки РФ чекає на реакцію і рішучі заходи західних країн. Як повідомляє портал "Коментарі", про це Кулеба написав у себе в Twitter (Х).

Масований удар РФ по Україні: Кулеба назвав 5 кроків, на які тепер Київ чекає від Заходу

Дмитро Кулеба. Фото: з відкритих джерел

"Путін посилює терор проти України. Сьогодні було завдано вже другого масованого ракетного удару всього за чотири дні. Цивільну інфраструктуру було пошкоджено, людей було поранено та вбито, серед них – дітей", – зазначив український міністр.

Він зазначив, що країни Заходу зараз можуть здійснити п'ять кроків у відповідь на російську агресію, зокрема: прискорити надання Україні додаткових систем протиповітряної оборони та боєприпасів; надати Україні бойові безпілотники всіх типів; надати Україні ракети далекого радіусу дії 300+ км; схвалити використання заморожених російських активів для допомоги Україні; ізолювати російських дипломатів у відповідних столицях та міжнародних організаціях.

"Терористичний режим у Москві має усвідомити, що міжнародне співтовариство не закриватиме очі на вбивства мирних жителів та руйнування громадянської інфраструктури в Україні", – підкреслив Кулеба.

Зазначимо, вночі та вранці 2 січня Росія масовано атакувала ракетами та дронами Україну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — є загиблі та поранені: президент Володимир Зеленський відреагував на ранковий удар РФ по Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна вступила до нового – 2024-го – року під масовані ворожі атаки. Причому як на землі, так і з повітря. У новорічну ніч Повітряні сили ЗСУ знищили 87 із 90 "Шахедів". У ніч проти 2 січня – 35 ворожих дронів із 35. Ранок другого дня нового року Україна зустріла під гуркіт вибухів – нас накрила чергова масована ракетна атака. Продовжує обговорюватися новий законопроект про мобілізацію, яким незабаром впритул займеться Верховна Рада. Експерти поділилися з виданням "Коментарі" своїм баченням подальшого розвитку ситуації у російсько-українській війні. Принаймні на найближчу перспективу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини