Головна Новини Політика зовнішня політика Чи побачить Байден в очах Путіна мир: прогноз Порошенка
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи побачить Байден в очах Путіна мир: прогноз Порошенка

П’ятий президент України Петро Порошенко прокоментував майбутні перемовини президентів США та РФ

10 червня 2021, 20:19
Поділіться публікацією:

В американського президента Джо Байдена немає сумнівів щодо політики очільника Кремля Володимира Путіна. Про це під час ефіру на телеканалі "Прямий" заявив п’ятий президент України Петро Порошенко, інформують "Коментарі".

Чи побачить Байден в очах Путіна мир: прогноз Порошенка

Петро Порошенко. Фото: скріншот відео ТК "Прямий"

"Я знаю Байдена багато років. Він був у мене на інавгурації. Я знаю, що він — великий друг України й компетентна людина, якій не треба розповідати про виклики та загрози, які стоять перед Україною", — зазначив Порошенко.

На його думку, питання щодо врегулювання ситуації на Донбасі та добудови "Північного потіку-2" стануть пріоритетними під час зустрічі Байдена та Путіна.

"Я твердо переконаний, що через повагу до України, а не через повагу до Зеленського, який демонструє таку неповагу до США та їхніх лідерів, тема України, питання України будуть одними з перших у порядку денному розмови Байдена з Путіним", — вважає п’ятий президент України.

"Перезавантажити" відносини з президентом Росії Володимиром Путіним намагалися американські президенти Джордж Буш-молодший і Барак Обама.

Десять років тому Джо Байден на посаді віцепрезидента США особисто зустрічався з Путіним. Під час зустрічі він сказав Путіну: "Я дивлюсь у ваші очі й не думаю, що у вас є душа". Цю історію Порошенко порівняв із бажанням президента України Володимира Зеленського на початку його каденції "подивитися Путіну в очі".

"Байден, на відміну від Зеленського, не має жодних ілюзій, що в очах Путіна він не побачить і     миру. Саме тому він сказав правду, що Путін має розуміти, що світ його сприймає як вбивцю. Не тільки Україна", — заявив Порошенко.

Нагадаємо, перемовини президентів США та Росії Джо Байдена та Володимира Путіна відбудуться у Женеві на віллі La Grange 16 червня. Президента України Володимира Зеленського запросили на зустріч з очільником Білого дому після закордонної поїздки Джо Байдена до Європи та зустрічі з очільником Кремля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини