Головна Новини Політика зовнішня політика Чи отримала Україна дозвіл на удари вглиб РФ: що відповіли у Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи отримала Україна дозвіл на удари вглиб РФ: що відповіли у Зеленського

Росія першою дізнається про отримання Україною відповідного дозволу

сьогодні, 21:11
Поділіться публікацією:

Під час візиту команди президента Володимира Зеленського до США Україна не отримала однозначного дозволу на далекобійні удари західним озброєнням по російській території, повідомив прессекретар глави держави Сергій Нікіфоров.

Чи отримала Україна дозвіл на удари вглиб РФ: що відповіли у Зеленського

Україна хоче використовувати далекобійні ракети. Фото з відкритих джерел

"Хоча зараз немає однозначного дозволу, але є цей величезний тиск на партнерів з боку України. Ми сподіваємося, що партнери піддадуться тиску", — сказав Сергій Нікіфоров.

Речник президента додав, що Росія першою дізнається про дозвіл бити вглиб її території.

"Росіяни першими дізнаються про дозвіл. А вже потім буде зроблено офіційне оголошення. Остаточного рішення для вас у мене зараз немає", — додав прессекретар Зеленського.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Володимир Зеленський заявив, що у ході візиту до США партнерам передали пропозиції, які наблизять мир і перемогу України. "Усе ключове для України – на столі у партнерів, усе розглядається. Далекобійність, оборонний пакет, санкції проти Росії, кроки щодо російських активів. Ми по всіх темах встигли попрацювати", — відзначив він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що одразу після прибуття на фронт новобранці ЗСУ втрачають убитими і пораненими більше половини особового складу. "Відсутність досвіду та фізичної підготовки робить новобранців особливо вразливими. Через неефективну підготовку більшість новобранців навіть не знають, як правильно тримати зброю. Тренування досі проводяться в радянському стилі інструкторами, які самі часто не мають бойового досвіду. У результаті підрозділи ЗСУ стикаються зі швидкими втратами на фронті", — зазначає Financial Times.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини