Головна Новини Політика зовнішня політика Чи можливе приєднання ОРДЛО до Росії — прогноз члена уряду
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можливе приєднання ОРДЛО до Росії — прогноз члена уряду

Донбас є для РФ розмінною картою в геополітиці

11 березня 2021, 21:49
Поділіться публікацією:

Тимчасово окуповані території Донбасу навряд чи стануть частиною Російською Федерацією. Таке припущення в інтерв'ю "Обозревателю" висловив віце-прем'єр України Олексій Резніков.

Чи можливе приєднання ОРДЛО до Росії — прогноз члена уряду

ОРДЛО економічно невигідні Росії. Фото із відкритих джерел

На думку урядовця, для Росії куди вигідніше продовжувати ту лінію поведінки, яка діє з 2014 року. В першу чергу, говорить Рєзников, це гібридна інформаційна війна. Політик вважає, що "промивання" мізків залишків населення в ОРДЛО допомагає Росії утримувати власні позиції краще, ніж безпосереднє військове втручання.

"Росії вигідно далі продовжувати розвивати там совок і одночасно показувати своєму електорату, що нібито на Донбасі є такі настрої [про приєднання до РФ — ред.]", — стверджує віце-прем'єр.

Саме тому Олексій Резніков переконаний, що ОРДЛО не стане частиною Російської Федерації. Як мінімум тому, що це понесе за собою величезні економічні збитки. На думку політика, російська економіка і без того страждає від військових дій на Донбасі, адже "ОРДЛО обходяться в мільярди доларів на рік".

Також представник уряду каже, що окуповані території Донбасу за підсумком перетворилися на розмінну карту для Росії в геополітичних іграх. Окупантам куди вигідніше його віддати Україні назад, але тільки на власних умовах. При цьому всім в Росії не сприймають нинішніх жителів Донецької і Луганської областей як гідних громадян для своєї країни.

"Так, багато [...] говорять російською, але за етнічним складом вони українці, які не потрібні Росії. Хіба що в якості робочої сили", — на завершення додав Резніков.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чи очікувати українцям, на думку Олексія Резнікова, повноцінної війни з Російською Федерацією.

Також на порталі можна дізнатися, чи дійсно на Донбасі почалася мобілізація військ окупанта.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини