Головна Новини Політика зовнішня політика Чи є прогрес у питанні передачі ATACMS Україні: відповідь Кулеби
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи є прогрес у питанні передачі ATACMS Україні: відповідь Кулеби

Кулеба заявив про прогрес у питанні передачі ATACMS Україні, але попередив, що треба почекати

22 березня 2024, 09:15
Поділіться публікацією:

Україна за деякий час отримає від Сполучених Штатів Америки далекобійні ракети ATACMS та інше необхідне озброєння. З цього питання у переговорах між сторонами є прогрес. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Чи є прогрес у питанні передачі ATACMS Україні: відповідь Кулеби

Дмитро Кулеба. Фото: з відкритих джерел

Міністр висловив упевненість, що буде прийнято позитивне рішення щодо передачі Україні ATACMS. Однак не став робити прогнози, коли це може статися, закликавши почекати.

"Я не сумніваюся, що новини будуть. Треба почекати. Робота продовжується. Україна отримає все, що їй потрібно", — сказав Дмитро Кулеба.

За його словами, на тлі широкомасштабної військової агресії РФ, що триває, проти України Вашингтон добре розуміє необхідність сил оборони в далекобійній зброї.

"Це дуже складна і багатовимірна робота, але з боку США ми бачимо дуже глибоке розуміння потреб України в далекобійній зброї. Є діалог з ними щодо цього питання... Я говорю про це з Блінкеном (Ред. – державний секретар США Ентоні Блінкен), Єрмак (Ред. – керівник Офісу президента України Андрій Єрмак) з Салліваном (Ред. – радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван)", — зазначив Кулеба.

Топ-дипломат додав, що є прогрес у цьому питанні, і "потрібне терпіння".

Читайте також на порталі "Коментарі" — це виглядає більш ніж дивно: у Зеленського розповіли про образу на союзників.

Також "Коментарі" повідомляли – російський диктатор Володимир Путін має програти у війні проти України – і це питання життя та смерті для всього демократичного світу. Про це у своєму відеозверненні заявив президент України Володимир Зеленський.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини