Головна Новини Політика зовнішня політика Через війну в Україні у світі критично зросла кількість біженців, - ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Через війну в Україні у світі критично зросла кількість біженців, - ООН

У світі кількість біженців за минулий рік перевищила 100 млн осіб, досягнувши 110 млн вже цього року

14 червня 2023, 16:45
Поділіться публікацією:

Минулого року кількість біженців у всьому світі досягла критичного історичного максимуму, виною всьому – війна в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" із посиланням на дані звіту Управління верховного комісара ООН у справах біженців "Глобальні тенденції" у Twitter.

Через війну в Україні у світі критично зросла кількість біженців, - ООН

Війна в Україні спровокувала різке зростання біженців у світі. Фото: відкриті джерела

У звіті зазначається, що показник удесяте збільшився до максимального значення. Залишити свої будинки та країни минулоріч були змушені 108,4 млн осіб, що на 20 млн більше, ніж у 2021 році. А вже до травня 2023 року кількість біженців у всьому світі могла зрости до 110 млн осіб. Головною причиною такого стану справ стали військові конфлікти та війна в Україні зокрема.

Головною причиною стійкості тенденції зростання числа біженців у світі є війна в Україні, адже кількість саме українських біженців зросла з 27,3 тисяч наприкінці 2021 року до 5,7 млн наприкінці 2022-го. Йдеться про найшвидшу хвилю еміграції з часів Другої світової війни. При цьому більшість біженців прийняли не найбагатші країни світу. А ось повернутися до своїх будинків у 2022 році змогли лише 5,7 млн осіб із числа внутрішньо переміщених осіб.

"Нам необхідно більше міжнародної підтримки та більш справедливий розподіл відповідальності", — заявив верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді.


На порталі "Коментарі" раніше повідомлялося, що Україна скликала термінове засідання Ради безпеки ООН через підрив Каховської ГЕС. В Організації Об'єднаних Націй своєю чергою розкритикували діяльність Росії через підрив греблі в Україні. Генсек ООН Антоніу Гутерріш розкритикував діяльність РФ. Він заявив, що зараз Організація Об'єднаних Націй не має незалежної інформації про те, що стало причиною прориву греблі. Але, незважаючи на це, висловив думку, що трагедія на ГЕС — "ще один руйнівний наслідок російського вторгнення в Україну". Гутерріш закликав світову спільноту діяти в рамках міжнародного права та назвав прорив "монументальною катастрофою".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини