Головна Новини Політика зовнішня політика В ООН обговорили прорив Каховської ГЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН обговорили прорив Каховської ГЕС

Засідання Ради безпеки ООН було скликано на вимогу України та Росії

7 червня 2023, 15:56
Поділіться публікацією:

Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй провела в ніч на середу, 7 червня, засідання на вимогу України та Росії після прориву греблі Каховської гідроелектростанції. Про це повідомляють "Коментарі".

В ООН обговорили прорив Каховської ГЕС

Засідання Ради безпеки ООН

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця назвав катастрофу найбільшою за останні десятиліття антропогенною катастрофою в Європі. Він поклав відповідальність на Росію за "підрив бомби масового екологічного знищення" та "масштабний екологічний теракт".

"Вдаючись до тактики випаленої землі, або в цьому разі до тактики затопленої землі, російські окупанти фактично визнали, що захоплена територія їм не належить, і вони не в змозі утримувати ці землі", — наголосив Кислиця, передає DW. За його словами, теракт спланували заздалегідь.

Своєю чергою постійний представник Росії при ООН Василь Небензя поклав відповідальність за руйнування дамби на Україну, звинувативши її в навмисному підриві греблі. За його словами, це зробили Збройні сили України, щоб відвернути увагу від перегрупування військ.

Кислиця у відповідь зауважив, що ця заява є "передбачувано брехливою".

"Ми спостерігаємо той самий прийом — звинувачення жертви у власних злочинах. Мало шансів, що країна, яка відчайдушно заперечувала свої воєнні злочини в Маріуполі, Бучі, Ізюмі, на Запорізькій АЕС, визнає відповідальність за сьогоднішню техногенну катастрофу", — зазначив він. Посол нагадав, що РФ понад рік контролює Каховську ГЕС.

"Підірвати її якось ззовні, обстрілом, фізично неможливо. Її замінували російські окупанти, і вони її підірвали", — сказав він.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що організація "не має доступу до незалежної інформації про обставини, що призвели до руйнування" греблі Каховської ГЕС.

"Але ясно одне: це ще один руйнівний наслідок російського вторгнення в Україну", — наголосив він.

Тим часом, Медведєв заявив, що Україна почала великий контрнаступ.

Швейцарія дозволила реекспорт зброї в Україну.

А Німеччина вимагає скасувати концерти Rammstein.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини