Головна Новини Політика зовнішня політика Через 3-6 місяців усе стане ясно: Клімкін розповів про важливі підсумку зустрічі Байден-Зеленський
commentss НОВИНИ Всі новини

Через 3-6 місяців усе стане ясно: Клімкін розповів про важливі підсумку зустрічі Байден-Зеленський

Через 3-6 місяців стане ясно, як пройшла розмова тет-а-тет Зеленського і Байдена

3 вересня 2021, 09:25
Поділіться публікацією:

Про те, куди буде рухатися Україна і якими насправді є результати переговорів тет-а-тет між президентом України Володимиром Зеленським та президентом США Джо Байденом, ми дізнаємося приблизно через 3-6 місяців, коли почнуться перші реальні практичні кроки з боку США. Як передає видання "Коментарі", таку думку в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" висловив колишній глава МЗС України Павло Клімкін.

Через 3-6 місяців усе стане ясно: Клімкін розповів про важливі підсумку зустрічі Байден-Зеленський

Павло Клімкін. Фото з відкритих джерел

Дипломат зазначив, що в США є три фундаментальні пріоритети. Перший — це боротьба зі змінами клімату. Раніше Україна тут не була задіяна, як і в питанні "Північного потоку-2". Під час цього офіційного візиту хоча б пішли розмови на цю тему з участю України, звичайно ж. Це позитивний сигнал.

Павло Клімкін підкреслив, другий момент — на превеликий жаль, Україну розглядають як гібридну демократію, тобто, нас розглядають як демократичну країну, яка кудись рухається, але ми поки що не прийшли ні до реальної демократії, до сталого верховенства права. У сьогоднішньому колективному заході є чіткий консенсус: або Україна рухається вперед і тоді отримує все "плюшки" по руху в НАТО і Європейський Союз, або ж будуть зовсім інші рішення по Україні.

"У цьому сенсі, якщо тет-а-тет між Байденом і Зеленським був успішним, то через 3-6 місяців побачимо багато рухів з боку Америки", — зазначив Клімкін.

За його словами, третій пріоритет США — це протидія Китаю. США розглядають Україну як можливий майданчик, щоб краще роздивитися, що відбувається навколо. Дипломат упевнений, що відносно Китаю у Зеленського з Байденом теж була розмова. У підсумку можемо констатувати, що зустріч між Байденом і Зеленським стосувалася всіх трьох ключових пріоритетів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в ОП заявили про "проривні досягнення" поїздки Зеленського до Байдена.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини