Головна Новини Політика зовнішня політика «Це точно не останнє загострення на фронті»: як потрібно діяти Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

«Це точно не останнє загострення на фронті»: як потрібно діяти Україні

Експерт вважає, що Україна повинна бути готова до всіх варіантів розвитку ситуації у зв'язку із загостренням на Донбасі та біля кордонів з Росією

15 квітня 2021, 19:30
Поділіться публікацією:

Збройні Сили України повинні готуватися до всіх варіантів розвитку подій з боку Росії, навіть найбільш неймовірних. Їхнє завдання — захистити країну в будь-яких умовах.

«Це точно не останнє загострення на фронті»: як потрібно діяти Україні

Війна в Україні. Фото з відкритих джерел

Таку думку висловив нардеп V, VI і VII скликань, ексзаступник голови Радміну АР Крим, голова Всеукраїнського громадського руху "Сила права" Андрій Сенченко в матеріалі порталу "Коментарі".

Експерт впевнений, що Україна не повинна йти ні на які поступки. Шантаж з боку РФ, на його думку, буде тривати і багаторазово повторюватися.

За його словами, у Кремлі постійно оцінюють реакцію українського керівництва і колективного Заходу, готовність українського народу відстоювати свій вибір і стан української армії.

"При цьому важливо розуміти, що від шантажу до прямих дій ще й з такими неадекватами, як наш північний сусід, по суті, один крок. І до цього треба бути готовими", — закликає експерт.

Він припускає, що Росія веде провокацію на сході з метою звинуватити у загостренні Збройні Сили України.

"Росія мріє максимально розширити життєвий простір "русского мира" в межах України. Найбільш близький і привабливий етап у цьому сенсі — повне захоплення Донецької і Луганської областей, формування там однієї або двох "російських держав" із подальшим визнанням їх РФ, Венесуелою та іншими "маяками демократії" на кшталт Північної Кореї", — зазначає Сенченко.

За його словами, Росія може почати розповідати про пригноблення "народу Донбасу", що залишився поза ОРДЛО, і про "спільну мрію про його возз'єднання".

"Підкреслюю, нам потрібно бути готовими до будь-яких сценаріїв і не піддаватися шантажу з боку агресора. Це точно не останнє загострення на фронті, — прогнозує Андрій Сенченко. — Впевненість українського народу й українського керівництва безпосередньо залежить від стану української армії. Тому нам необхідно докласти значно більших зусиль для ефективної реформи Збройних Сил, створення професійної, добре навченої і добре озброєної армії".

Нагадаємо, були названі дві основні мети Путіна у зв'язку з напругою на сході України і на окупованій території.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини