Головна Новини Політика зовнішня політика ЦАХАЛ заявив про оточення Гази
commentss НОВИНИ Всі новини

ЦАХАЛ заявив про оточення Гази

Наземна кампанія ЦАХАЛ у секторі Газа досягла однієї з цілей операції "Залізні мечі"

2 листопада 2023, 19:51
Поділіться публікацією:

Військові ЦАХАЛ знаходяться всередині міста Газа і оточують його з різних боків, заявив начальник Генштабу ізраїльської армії Герці Халеві. Про це повідомляють "Коментарі".

ЦАХАЛ заявив про оточення Гази

Ізраїль оточив Газу

Армія оборони Ізраїлю зуміла створити буферну зону в секторі Газа та відрізати північ сектору від півдня. ЦАХАЛ також увійшов до району Зейтуна (з півдня на північ майже 1,5 км). Окрім цього, ізраїльська армія дійшла до набережної Ар-Рашид. Очікується, що тепер розпочнеться повільне видавлювання та знищення терористів ХАМАС.

За даними ЦАХАЛ, лише за останні кілька годин у Газі було знищено понад 130 терористів ХАМАСу. З початку війни ЦАХАЛ знищив близько 25% бойових сил Хамаса з 30 000 осіб.

Нагадаємо, що 7 жовтня ХАМАС атакував Ізраїль, вбивши 1400 ізраїльтян, переважно цивільних. Крім того, терористи ХАМАС викрали 230 ізраїльтян. Припускають, що їх утримують у мережі тунелів, створених ХАМАС під сектором Газа. Їхнє звільнення є однією з проголошених цілей ізраїльської операції "Залізні мечі".

За даними ЗМІ, перед введенням своїх сил у сектор Газа Ізраїль намагався під час таємних переговорів із ХАМАС домовитися про звільнення захоплених терористами заручників. Після того, як ці переговори були зірвані, військовий кабінет Ізраїлю ухвалив рішення про введення військ до Гази.

Тим часом, Арестович запропонував "миритися" з Росією. Екс-радник глави офісу президента Олексій Арестович зробив резонансну заяву.

Байден закликав до паузи у війні. Паузу хочуть використати для досягнення гуманітарних цілей.

А експерти розповіли, що може допомогти уникнути глобальної війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини