Головна Новини Політика зовнішня політика ЦАХАЛ отримав "зелене світло" на штурм сектора Газа
commentss НОВИНИ Всі новини

ЦАХАЛ отримав "зелене світло" на штурм сектора Газа

ЦАХАЛ має майже десятикратну перевагу над бойовиками ХАМАС

19 жовтня 2023, 21:42
Поділіться публікацією:

ЦАХАЛ отримав "добро" для проведення наземної операції в секторі Газа. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на ABC News.

ЦАХАЛ отримав "зелене світло" на штурм сектора Газа

ЦАХАЛ будь-якої миті може почати операцію проти ХАМАС в секторі Газа

Аві Діхтер, член кабінету безпеки Ізраїлю, заявив ABC News, що ХАМАС та "Ісламський джихад" у Газі мають загалом 50 000 бойовиків і що ізраїльські військові, які мобілізували понад 400 000 солдатів, отримали "зелене світло" для вторгнення в сектор Газа, щоб розпочати свою місію зі "знищення Хамаса".

Нагадаємо, що 7 жовтня бойовики ХАМАС, які вторглися на територію Ізраїлю із сектору Газа, вбили 1200-1300 мирних ізраїльтян, жінок, дітей, старих людей. Багатьох з них піддали згвалтуванням та іншим жорстоким тортурам, тіла деяких убитих дітей були спалені.

У відповідь Ізраїль оголосив проведення операції "Залізні мечі", метою якої є знищення всіх членів угруповання "ХАМАС". У відповідь на ракетні обстріли Ізраїлю та в рамках підготовки до сухопутної операції Ізраїль став завдавати авіаційних ударів по об'єктах ХАМАС у секторі Газа.

Проведення наземної операції неодноразово відкладалося через можливі жертви серед мирного населення. Для зменшення жертв серед цивільних ЦАХАЛ закликав мешканців сектору залишити його, пішовши на південь. Але сусідній Єгипет відмовився приймати біженців.

Тим часом у Вірменії готують "ляпас" Путіну. У Вірменії обговорюють опцію припинення трансляції телеканалів Росії.

Європарламент присудив премію Сахарова. Європарламент присудив знакову премію загиблої іранській правозахисниці.

А Клімкін розповів про плани Путіна. Екс-міністр зовнішніх справ розповів про стратегію Путіна — як Росія хоче перемогти США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини