Головна Новини Політика зовнішня політика Борис Джонсон має намір висуватися на пост генсека НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Борис Джонсон має намір висуватися на пост генсека НАТО

Екс-прем'єр Великобританії налаштований рішуче

23 лютого 2023, 21:42
Поділіться публікацією:

Екс-прем'єр Об'єднаного королівства Борис Джонсон під час сьогоднішнього телемарафону зголосився претендувати на пост генерального секретаря НАТО. Про це повідомляють "Коментарі".

Борис Джонсон має намір висуватися на пост генсека НАТО

Борис Джонсон претендуватиме на керівництво в НАТО

Так, відповідаючи на запитання журналіста, коли він збирається очолити Північноатлантичний альянс, Борис Джонсон відповів, що це чудова думка.

"НАТО коли? А чудова думка, дуже вдала. Я хочу сказати, що я маю всім оголосити, що є такий задум, і нехай ніхто не забуде такого кандидата. Думаю, цього разу мені пощастить", — заявив колишній британський прем'єр.

При цьому наголосив, що де б він не був, він підтримуватиме Україну.

Нагадаємо, що Борис Джонсон очолював уряд Британії з 2019 до 2022 року. У квітні 2022 року Джонсон став першим лідером країни G7, котрий відвідав столицю України Київ після початку російського вторгнення. Він діставався Києва на машині, гелікоптері, військовому літаку та поїзді. Під час прогулянки Києвом до президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона підійшла художниця з Харкова Валерія Полянскова та подарувала керамічного півника, який вцілів у зруйнованій російськими військами багатоповерхівці у селищі Бородянка Київської області. У червні 2022 року, як друга України, Джонсона було посвячено у Чернігові в козаки та внесено до козацького реєстру під ім'ям Борис Чуприна. 16 квітня 2022 року Росія заборонила Борису Джонсону в'їзд на свою територію.

6 травня 2022 року всередині Консервативної партії відбулося голосування про недовіру Борису Джонсону. Причиною вотуму став скандал, пов'язаний з недотриманням Джонсоном ним же запропонованих заходів для боротьби з поширенням COVID-19.

7 липня 2022 року Борис Джонсон заявив, що пішов у відставку.

В останній день на своїй посаді він зателефонував до Володимира Зеленського. У своєму інтерв'ю він заявляв, що до війни в Україні він вважав Путіна та його армію серйознішими.

Цього місяця стало відомо, що генсек НАТО Єнс Столтенберг має намір залишити свою посаду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини