Головна Новини Політика зовнішня політика Блінкен заявив, що Олімпіада у Пекіні не завадить планам Путіна розпочати вторгнення
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен заявив, що Олімпіада у Пекіні не завадить планам Путіна розпочати вторгнення

У Сполучених Штатах Америки вважають, що Олімпіада у Пекіні ніяк не завадить Росії почати вторгнення в Україну

24 січня 2022, 12:00
Поділіться публікацією:

Ентоні Блінкен, який минулого тижня побував у Києві, заявив, що проведення Олімпійських ігор у Китаї не буде впливати на рішення Путіна почати подальше вторгнення в Україну. Нагадаємо, раніше у ЗМІ з’явилась інформація про те, що нібито президент Китаю Сі Цзіньпін міг попросити Путіна відтермінувати можливе вторгнення в Україну на час Олімпіади, яка триватиме з 4 до 20 лютого. За інформацією видання Bloomberg, це могло статись під час їх останньої телефонної розмови. Проте держсекретар Ентоні Блінкен не вірить у такий сценарій і заявив про це в етері телеканалу CBS, передає портал "Коментарі".

Блінкен заявив, що Олімпіада у Пекіні не завадить планам Путіна розпочати вторгнення

Ентоні Блінкен. Фото з відкритих джерел

"Я думаю, що Росія прийматиме свої рішення на основі розрахунків президента Путіна щодо того, що є в їх інтересах. Ми дуже наполегливо працюємо над тим, щоб вплинути на цей підрахунок як з точки зору пропонування дипломатичного шляху, який міг би посилити колективну безпеку для всіх нас, так і шлях оборони та стримування. Усім зрозуміло, що якщо буде агресія, це матиме серйозні наслідки. Тому вибір за ним", — сказав Ентоні Блінкен. 

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали, що Сі Цзіньпін не хоче зіпсованого святатому Путін може відкласти ймовірне вторгнення в Україну.

Тим часом командувач Операції обʼєднаних сил Олександр Павлюк в інтервʼю виданню "The Times" заявив, що Олімпіада закінчиться 20 лютого. І на цю дату українські військові звертають особливу увагу. Адже на цей же день призначено завершення спільних навчань армій Росії та Білорусі. Тому у штабі ООС не відкидають тієї можливості, що вторгнення розпочнеться саме 20 лютого. Він також додав, що нині навколо України росіяни розмістили 54 бойові тактичні групи, серед яких є зʼєднання із комплексами "Іскандер-М", які своїми обстрілами можуть дістати навіть до Києва. Також в інтерв’ю Олександр Павлюк додав, що на українці готуються оборонятися. 

"Ми створили так звані загони територіальної оборони, а це означає, що там буде понад 100 тисяч добровольців, які готові взятися за зброю. Навіть зараз роздають зброю людям, які готові воювати", — сказав Павлюк журналістам видання.

Читайте також: Дипломати США на валізах: чому Захід продовжує напружувати ситуацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Просто Я

24 січня 2022, 14:03

Мне кажется что скорее эти госдеповские черти хотят напасть, а не Россия. Так настойчиво раздувают этот пожар...


Новини