Головна Новини Політика зовнішня політика Блінкен розповів, коли можуть зустрітися Байден і Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен розповів, коли можуть зустрітися Байден і Путін

Держсекретар США Ентоні Блінкен розповів про те, коли Джо Байден запропонував зустрітися Володимиру Путіну

15 квітня 2021, 11:30
Поділіться публікацією:

Державний секретар США Ентоні Блінкен розповів про те, коли саме президент США Джо Байден запропонував зустрітися президенту Росії Володимиру Путіну. Про це він повідомив під час прес-конференції в Брюсселі, трансляція якої йшла на YouTube.

Блінкен розповів, коли можуть зустрітися Байден і Путін

Джо Байден та Володимир Путiн

За його словами, Байден під час телефонної розмови з Путіним 13 квітня запропонував йому зустрітися в найближчі тижні. Він зазначив, що в Білому домі хочуть вибудовувати стабільні і передбачувані відносини з Кремлем, а для цього потрібно налагоджувати канали комунікації.

Блінкен зазначив, що за допомогою цих каналів США змиє чітко говорити про свої погляди, політиці і заперечення проти агресивних дій Росії. Він підкреслив, що це важливо для того, щоб правильно оцінювати ситуацію. Саме це, за його словами, і зробив Байден, коли подзвонив Путіну і запропонував зустрітися в найближчі тижні.

Довідка: Джо Байден і Володимир Путін провели другий телефонну розмову з моменту інавгурації нового президента США 13 квітня. Під час дзвінка глави держав обговорили нарощування військової потужності Росії на східних кордонах України і на території тимчасово окупованого Криму. Байден заявив, що підтримує територіальну цілісність і суверенітет України.

Також президент США запропонував главі Кремля зустрітися третій країні для того, щоб обговорити всі проблеми, які накопичилися між Росією і США.

Під час першої телефонної розмови з Путіним Байден також засудив російську агресію проти України і заявив, що у дій Росії будуть наслідки.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, коли Росія може напасти на Україну.

Читайте також, навіщо Володимиру Путіну потрібна зустріч з Джо Байденом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини