Головна Новини Політика зовнішня політика Блінкен: переговори США і Росії можуть початись на початку року
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен: переговори США і Росії можуть початись на початку року

Головний дипломат США Ентоні Блінкен впевнений, що прямі переговори США та Росії щодо України розпочнуться в першій декаді січня

22 грудня 2021, 10:30
Поділіться публікацією:

Блінкен: переговори США і Росії можуть початись на початку року

Ентоні Блінкен. Фото з відкритих джерел

У Сполучених штатах Америки (США) тривають узгодження дати початку прямих переговорів з Росією. Про це вже неодноразово вдавалось дізнатись журналістам, а нині було офіційно оголошено. Так, головний дипломат США Ентоні Блінкен анонсував їх на початок січня, повідомляє "Європейська правда" з посилання на "Голос Америки".

"Ми готові співпрацювати дипломатично через кілька каналів. Я думаю, що ви побачите відносно рано в новорічному періоді взаємодії у всіх цих сферах, щоб зрозуміти, чи зможемо ми дипломатичним шляхом просунутися щодо наших розбіжностей," — сказав Ентоні Блінкен під час пресконференції.

Ентоні Блінкен на пресконференції також озвучив вголос і попередження про "масштабні наслідки", якщо Росія "втягнеться в подальші акти агресії проти України".

Нагадаємо, принципова позиція Росії полягає у тому, щоб НАТО відмовив Україні та іншим колишнім країнам Радянського Союзу у ймовірному членстві та повністю обмежив військове розміщення своїх армій в Центральній та Східній Європі. Володимир Путін до того ж вимагає від Альянсу юридичних гарантій на довгострокову перспективу, а не усних обіцянок.

Також Ентоні Блінкен заявив, що наразі таких "планів немає", коли журналісти його запитали про ще одну особисту зустріч саме Джо Байдена і Володимира Путіна. Нагадаємо, президенти США та Російської Федерації раніше особисто говорили двічі — у Женеві в червні та по відеозв’язку у грудні.

Читайте також: Ми сьогодні в дуже сильній позиції: Єрмак про мирне врегулювання ситуації на Донбасі




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини